Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Dopolnitev pogostih vprašanj in odgovorov glede mesečnega temeljnega dohodka pri zavezancih, ki so v letu 2020 in 2019 poslovali s skrajšanim delovnim časom

    Finančna uprava RS je med pogostimi vprašanji in odgovori na svojih spletnih straneh v času sprejemanja interventnih zakonov objavila tudi stališče glede načina izračuna upada prihodkov pri upravičencih, ki so v letu 2020 oziroma v letu 2019 poslovali s skrajšanim delovnim časom.

    Arhiv: Za novega predsednika GZS izvoljenTibor Šimonka

    Člani Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so na e-seji 5. maja za predsednika GZS za naslednje mandatno obdobje izvolili Tiborja Šimonko. Mandat nastopi 28. maja.

    Arhiv: STA: Vlada pošilja v DZ predloge sprememb treh davčnih zakonov

    Ljubljana, 05. maja (STA) - Vlada je potrdila predlog sprememb treh davčnih zakonov, katerih glavni namen je razbremenitev dela, s tem pa pomoč gospodarstvu in prebivalcem pri okrevanju po pandemiji covida-19. Obetajo se dvig splošne olajšave pri dohodnini, znižanje obdavčitve kapitala ter administrativne razbremenitve. Spremembe naj bi začele veljati 1. januarja 2022.

    Arhiv: FURS: Sprememba veljavnosti stališča glede davčne obravnave oprostitev prispevkov za socialno varnost pri normirancih

    V davčnih obračunih, oddanih za leto 2020, se oproščeni prispevki lahko izvzemajo iz davčnega obračuna.

    Arhiv: STA: Nekoliko milejši pogoji pri ponujanju storitev

    Ljubljana, 03. maja (STA) - Od danes so po vsej državi ob pogoju testiranja dovoljene nekatere svetovalne in izobraževalne storitve. V epidemiološko rumenih regijah so začeli veljati milejši pogoji glede števila strank v storitvenih lokalih in trgovinah, poleg tega lahko tudi v nastanitvenih obratih gostom postrežejo v notranjih prostorih restavracij.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2020.

    Arhiv: FURS: Vračila upravičenj po ZIUZEOP in ZIUOOPE – delodajalci

    Sprememba dokumenta.

    Arhiv: STA : Vlada nekoliko omilila pogoje za ponudnike storitev in trgovine v rumenih regijah

    Ljubljana, 28. aprila (STA) - Od ponedeljka bodo za ponudnike storitev in trgovine v rumenih regijah veljala nekoliko ohlapnejša prostorska omejitev. V zaprtih javnih prostorih bo veljala omejitev na 20 kvadratnih na posamezno stranko, medtem ko v oranžnih statističnih regijah ostaja število oseb v zaprtih javnih prostorih enako kot doslej, je danes sklenila vlada.

    Arhiv: Preizkušeni strokovnjak za obračun plač

    Pridobite certifikat in znanje, ki ga potrebujete, da postanete dober strokovnjak za obračun plač.
    Člani Zbornice računovodskih servisov (ZRS) imajo 10 % popust na kotizacijo.

    Arhivi