Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa

    Še zadnjič letos bodo potekale priprave na izpit 13.-20. 11. 2015 in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa 23. 11. 2015.

    Arhiv: Seminar Delovno pravo za računovodje

    Seminar bo potekal v torek, 17. 11. 2015 v Ljubljani. Izvedba seminarja je zagotovljena in še nekaj prostih mest. Vabljeni, da se pridružite ostalim že prijavljenim.
    V praksi ugotavljamo, da mora računovodja poleg računovodskega in ekonomskega znanja imeti tudi vedno več pravnega znanja, v kolikor želi svoji stranki nuditi kompletni servis. Prav dodatno pravno znanje je navadno tisto, ki loči odličnega računovodjo od povprečnega računovodje. Izmed pravnih tematik, ki jih računovodje vsakodnevno največ uporabljajo, kotira delovno pravo zelo visoko. Zelo pogosto se namreč od računovodij zahteva, da npr. pregledajo ali sestavljajo pogodbe o zaposlitvi, napišejo odpoved pogodbe o zaposlitvi, sestavljajo splošne akte delodajalca in podobno. Vse navedene pravne institute in še mnoge druge si bomo skupaj pogledali na seminarju »Delovno pravo za računovodje«, na katerem bomo teoriji združili s prakso.

    Arhiv: Boste uporabnik davčnih blagajn? Ne pozabite na pooblaščanje.

    Sporočilo za javnost FURS

    Arhiv: Kodeks načel notranjega poročanja

    Pristopite h Kodeksu načel notranjega poročanja in si zagotovite 70 % popust na 5. konferenci o notranjem poročanju.

    Arhiv: Pridobite podlago za napovedi dejavnosti

    S sodelovanjem pri anketi GOSPODARSKA PRIČAKOVANJA 2015-2016 (Eurochambres) boste pridobili poročilo o pričakovanih trendih v slovenskem gospodarstvu, vaši dejavnosti in regiji.

    Arhiv: Nova spletna storitev za zavarovane osebe - vpogled v moje podatke o izdatkih za zdravstvene storitve

    ZZZS je 1. septembra 2015 uvedel novo spletno storitev, ki omogoča zavarovanim osebam na spletu vpogled v podatke o izdatkih za zdravstvene storitve, ki so bile osebi opravljene v breme obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

    Arhiv: Zbiramo naročila za koledarje ZRS za leto 2016

    Uporabnega koledarja bodo veseli vaši sodelavci, stranke ali partnerji. Pohitite z naročilom, lani so bili razprodani!

    Arhiv: Poziv FURS: Posredujte nam težave v delovanju sistema eDavki

    FURS prosi, da spremljate težave z eDavki in čim bolj sprotno in podrobno posredujete opis teh težav na elektronski naslov: sd.fu@gov.si in v vednost ZRS (polje Kp) na zrs@gzs.si. V »Zadevo« e-poštnega sporočila prosim vpišete: #edavki_ZRS.

    Arhiv: PODALJŠAN ROK ZA PRIJAVE: Prijavite se na izbor Naj računovodski servis 2015 in izkoristite vse prednosti izbora

    Postopek izbora vsem prijavljenim nudi vpogled v poslovanje in s tem daje odgovor, kako nadgraditi svoje storitve. Izbirali bomo med tremi kategorijami računovodskih servisov: MALI, SREDNJI in VELIKI. Rok za prijave je podaljšan do 22. 7. 2015.

    Arhiv: Seminar: Kako varen je vaš denar v Avstriji?

    Gospodarska zbornica Slovenije vas v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo v Celovcu in odvetniško pisarno Grilc Vouk Škof vabi, da se udeležite seminarja KAKO VAREN JE VAŠ DENAR V AVSTRIJI? Seminar bo v ponedeljek, 29. junija 2015, ob 9.00 na GZS, dvorana C (I nadstropje).

    Arhivi