Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa

  Še zadnjič letos bodo potekale priprave na izpit 13.-20. 11. 2015 in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa 23. 11. 2015.

  Arhiv: Seminar Vse o obdavčitvi nepremičnin z DDV in DPN ter o prefakturiranju stroškov na praktičnih primerih

  Pri transakcijah z nepremičninami se srečujemo s številnimi vprašanji povezanimi z obračunavanjem in odbitkom DDV pri prodajah oziroma nakupih ali pri najemih nepremičnin. Ker gre za vrednostno pomembne transakcije je pravilno obračunavanje davkov pri teh transakcijah še bolj pomembno. Na izobraževanju bo to področje na praktičnih primerih obdelano celovito, s poudarkom na naslednjih področjih: nakup nepremičnin za lastno rabo, prodaja, gradnja, oddajanje v najem, finančni leasing, uveljavljanje pravice do odbitka DDV, popravek odbitka DDV in prefakturiranje stroškov.

  Arhiv: Seminar Delovno pravo za računovodje

  Seminar bo potekal v torek, 17. 11. 2015 v Ljubljani. Izvedba seminarja je zagotovljena in še nekaj prostih mest. Vabljeni, da se pridružite ostalim že prijavljenim.
  V praksi ugotavljamo, da mora računovodja poleg računovodskega in ekonomskega znanja imeti tudi vedno več pravnega znanja, v kolikor želi svoji stranki nuditi kompletni servis. Prav dodatno pravno znanje je navadno tisto, ki loči odličnega računovodjo od povprečnega računovodje. Izmed pravnih tematik, ki jih računovodje vsakodnevno največ uporabljajo, kotira delovno pravo zelo visoko. Zelo pogosto se namreč od računovodij zahteva, da npr. pregledajo ali sestavljajo pogodbe o zaposlitvi, napišejo odpoved pogodbe o zaposlitvi, sestavljajo splošne akte delodajalca in podobno. Vse navedene pravne institute in še mnoge druge si bomo skupaj pogledali na seminarju »Delovno pravo za računovodje«, na katerem bomo teoriji združili s prakso.

  Arhiv: Boste uporabnik davčnih blagajn? Ne pozabite na pooblaščanje.

  Sporočilo za javnost FURS

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Strokovni posvet Finančnemu načrtovanju na pot

  Posvet bo potekal v četrtek, 3. 12. 2015 v Hotelu Slovenija v Portorožu. Za člane ZRS je udeležba na posvetu brezplačna.

  Arhiv: Kodeks načel notranjega poročanja

  Pristopite h Kodeksu načel notranjega poročanja in si zagotovite 70 % popust na 5. konferenci o notranjem poročanju.

  Arhivi