Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Če vezanih knjig računov ne boste mogli kupiti, bo Finančna uprava RS to dejstvo upoštevala

    Ponudba vezanih knjig računov je prepuščena delovanju trga. V Finančni upravi RS ugotavljamo, da na trgu do 31. januarja 2015 ne bo zagotovljenega zadostnega števila vezanih knjig računov. Vse, ki so zavezani k njihovi uporabi, zato obveščamo, da bomo v morebitnih postopkih nadzora upoštevali tudi dejstvo, da na trgu ni bilo pravočasno zagotovljeno dovolj veliko število vezanih knjig računov.

    Namen uvedbe vezanih knjig računov je ureditev področja gotovinskega poslovanja in doseganje večje transparentnosti pri tovrstnem poslovanju. Zavezance pozivamo, da si vezane knjige računov priskrbijo v najkrajšem možnem času in jih pred prvo uporabo prijavijo pri Finančni upravi RS. Verjamemo, da se bo v kratkem trg v celoti prilagodil spremembam in da bodo vezane knjige računov kmalu dostopne za vse zavezance. V morebitnih postopkih nadzora bomo upoštevali tudi dejstvo, da na trgu ni bilo pravočasno zagotovljeno dovolj veliko število vezanih knjig računov.

    Več o vezanih knjigah računov najdete na spletni strani Finančne uprave RS.

    Odnosi z javnostmi
    Finančna uprava RS

    Fotogalerija





     

    Arhivi