Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Vse večja potreba podjetnikov po notranjih računovodskih informacijah

    Oblikovanje načel notranjega poročanja je nujno, saj dobro notranje poročanje pomeni temeljni kamen uspešnega vodenja podjetja, kot je zapisal dr. Arhar, na temo novega projekta Kodeksa načel notranjega poročanja, h kateremu so pristopili organizatorji: Inštitut za poslovodno računovodstvo pri VŠR, Združenje računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije ter Zveza ekonomistov Slovenije.

    Že na prvi konferenci, ki je potekala 30.11.2011 so strokovnjaki razpravljali o izhodiščih za končno obliko kodeksa (več o prvi konferenci).

    Če želi postati računovodski proces koristen del poslovnega procesa, mora oblikovati kakovostne informacije za poslovodstvo družbe. To idejo podpira tudi Gospodarska zbornica Slovenije, ki je k pripravi kodeksa pristopila kot glavni pokrovitelj projekta Kodeks in s tem potrdila nujnost osveščanja podjetnikov o pomenu kakovostnega notranjega poročanja. Projektu bo sledila skozi vse faze nastajanja.

    Kot poudarjajo v Zbornici računovodskih servisov (Aleksander Štefanac, predsednik ZRS), ki deluje pri GZS, je zaradi vse večjih poslovnih in finančnih tveganj v zadnjih letih večja potreba malih podjetnikov po notranjih računovodskih informacijah.

    Letos bo organizirana druga konferenca, katere cilj je s pomočjo referentov in udeležencev v razpravi, zbrati strokovne podlage za oblikovanje načel notranjega poročanja za različne notranje uporabnike po temeljnih poslovnih funkcijah in na ravni združbe kot celote. Referati bodo zbrani v zborniku konference, ki bo, skupaj z razpravo na konferenci, pomenil tudi osnovno strokovno utemeljitev in razlago kasneje oblikovanih načel notranjega poročanja. Načela bodo zbrana v Kodeksu načel notranjega poročanja – KNNP.

    Razprava na temo notranjega poročanja je zanimiva za vse, ki so kakorkoli vključeni v proces poslovanja družbe predvsem pa:

    • poslovodnim delavcem o smotrnem organiziranju učinkovitega poslovodnega informacijskega sistema;
    • vodjem računovodstev in financ o organiziranju posameznih informacijskih funkcij za namene notranjega poročanja in o poslovodenju v računovodstvu;
    • nadzornikom o učinkovitem sistemu in vlogi nadziranja v notranjem poročanju;
    • strokovnim delavcem v okviru informacijskega sistema o načelih organiziranja in delovanja notranjega poročanja;
    • učiteljem o celovitem pristopu k računovodskemu sistemu in notranjemu poročanju.

    Pridružite se nam na drugi konferenci.

    Vas zanima več? www.poslovodno-racunovodstvo.si

     

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi