Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Član ZRS, g. Miroslav Pikovnik prejel Nagrado GZS

    Upravni odbor ZRS je predlagal gospoda Mirana Pikovnika, predsednik uprave Unija d.d. iz Brezovice pri Ljubljani za kandidata za Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2012, ki jo je prejel 06.03.2012.

    Predlog je UO ZRS utemeljil z:

    • Miran Pikovnik je 10.10.1996 kot član iniciativnega odbora za ustanovitev Združenja podjetij računovodskih, knjigovodskih, revizijskih in davčnih svetovalnih storitev vodstvu GZS predlagal ustanovitev združenja, ki bi zastopalo interese članic, razvijalo strokovnost in lojalno konkurenco.
    • Član UO ZRS v obdobju od 1998 do 2011.
    • Unija d.d. je trikrat zapored zmagovalec izbora Naj racunovodski servis (2009,
      2010, 2011);
    • Unijo d.d. odlikujejo celovite in visokokakovostne storitve in uporaba sodobne informacijske storitve z brezpapirnim poslovanjem, podprtim z dovoljenjem Arhiva Slovenije.
    • Unija d.d. ima svoje poslovalnice v Srbiji, na Hrvaškem, v BiH in v Črni Gori. Tako
      lahko slovenskim podjetjem, ki poslujejo v teh državah, nudijo ustrezno podporo.
    • Unija d.d. celotni dejavnosti računovodskih servisov kaže trende razvoja; 

    Intervju z nagrajencem si prebetite tukaj.

     

    Miroslav Pikovnik, predsednik uprave
    UNIJA računovodska hiša d.d., Brezovica pri Ljubljani

    Obrazložitev

    Družbo Unija je predsednik uprave Miroslav Pikovnik v zadnjih letih uvrstil med najuspešnejše računovodske servise v Sloveniji, kar potrjuje tudi prejem nagrade Naj računovodski servis zadnja tri leta zapored. Rast podjetja prikazuje tudi širitev dejavnosti z računovodskih storitev, davčnega svetovanja, k adrovskih storitev na svetovanje za projekte evropskih in slovenskih skladov, e-računovodske storitve (prvi pridobili dovoljenje Arhiva R Slovenije za brezpapirno poslovanje) ter MOX - mobilno poslovanje za mikro podjetja. Dolgoročno ekspanzijo zagotavljajo s sledenjem sodobnim trendom v informacijski tehnologiji, potrebam trga po specializiranih storitvah in sistemom »vse na enem mestu« ter širitvijo dejavnosti v Adriatic regijo. Razvojno in inovacijsko komponento v storitveni ponudbi omogočajo z lastnim registriranim RR oddelkom, vključevanjem v inovativne projekte, kot partnerji v projektu Kompetenčni center za razvoj kadrov v računovodski dejavnosti in kot ustanovitelji Inštituta za računovodstvo. Družbeno odgovornost potrjuje tudi certifikat družini prijaznega podjetja, poleg tega je Unija članica Mreže za družbeno odgovornost Slovenije (društva Ekvilib). Doprinos k varovanju okolja uresničujejo z uvajanjem brezpapirnega poslovanja.


    Pripeti dokumenti

    Fotogalerija





     

    Arhivi