Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Zbor članov ZRS v besedi in sliki

    3. oktobra 2011 je četrto leto zapored v Kongresnem centru Portus, Hotel Slovenija v Portorožu potekal Zbor članov Zbornice računovodskih servisov.

    Skupno se je zbora udeležilo 66 udeležencev.

    Po sprejemu s pogostitvijo je udeležence Zbora članov pozdravil predsednik ZRS, gospod Aleksander Štefanac.

    V nadaljevanju je predsednik ZRS podal poročilo o delu ZRS v zadnjem letu dni. Poudaril je: "Ponosen sem na dosežene rezultate Zbornice, ki smo jih dosegli vsi skupaj. Ocenjujemo, da je bilo strokovno delo zelo uspešno in da smo s strokovnega vidika z našimi zahtevami v celoti uspeli.« Zahvalil se je UO ZRS in delovnim skupinam za prispevek k tem uspehom, hkrati pa članom ZRS za podporo.

    Nato je predstavil še člane novega Upravnega odbora ZRS. Dodal je »UO ZRS, ki je z letošnjim letom nastopil svoj mandat, bo v naslednjih štirih letih deloval v smeri promocije in krepitve ugleda ter kakovosti računovodske dejavnosti. Pot, po kateri bo nadaljeval svoje delo, je predhodna ekipa jasno začrtala in tako pripravila dobro izhodišče.«

    Za nemoten potek Zbora članov ZRS je skrbelo delovno predsedstvo pod vodstvom gospoda Nevena Škrokova.

    Sledila je Predstavitev dejavnosti 69.200 v številkah, ki sta jo pripravila Darja Močnik iz GZS-SKEP in Neven Škrokov. Ena izmed ugotovitev je, da je v Sloveniji v poprečju na 1 računovodski servis registriranih 38 poslovnih subjektov oz. 24 poslovnih subjektov na zaposlenega v računovodskem servisu.

     

    Po odmoru je bil predstavljen projekt Sistemizacija delovnih mest v računovodskem servisu z Nevenom Škrokovom. Člani boste pridobili še eno koristno orodje za podporo svojemu poslovanju.

    Zaključili smo z gospo Nežo Štumberger, ki nam je predstavila svoje diplomsko delo Primerjava kakovosti storitev računovodskih servisov glede na certifikat, za katerega je decembra 2010 s strani Ekonomske fakultete v Ljubljani prejela fakultetno Prešernovo nagrado. 

    Vreme je bilo še čisto poletno, zato je sledil družabni večer na odprti Terasi Mystica.

    Skozi večer v stilu Divjega zahoda nas je popeljal moderator Gorazd Dominku, ki so ga popestrile pestra hrana, numerologinja in »line dancing« plesalke.

    Hvala vsem, ki ste se udeležili letošnjega Zbora članov ZRS. Hvala predavateljem, ki so s svojimi prispevki predstavili aktivnosti in projekte ZRS. Zahvala tudi moderatorju za vodenje večernega dela ter plesalkam in numerologinji, ki so poskrbeli za odlično vzdušje po celodnevnem sedenju.

    Na svidenje prihodnje leto!

    Foto: Robert Seljak

    Fotogalerija





     

    Arhivi