Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Izlet po avstrijski Koroški, 20. maj 2011 - zagotovljen odhod

  Vabimo vas na
  izlet članov ZRS

  po AVSTRIJSKI KOROŠKI

  Pridružite se nam na nepozabnem spoznavanju avstrijske Koroške in prijetnem druženju s kolegi!
  Na enodnevnem izletu si bomo ogledali grad Visoka Ostrovica, Gosposvetsko polje in Minimundus.
  Zanimivo bo!

   
  Kdaj: petek, 20. maj 2011
  Kje: Koroška (Avstrija)

  Program:

  Iz Ljubljane se bomo na pot odpravili okoli 6. ure zjutraj. Sledi udobna jutranja vožnja mimo Žalca do Celja, kjer poberemo kolege iz Štajerske, nakar nadaljujemo mimo Velenja in Slovenj Gradca do Dravograda.

  Po prvi jutranji kavi nadaljujemo čez mejni prehod Vič na avstrijsko Koroško do vznožja gradu Visoka Ostrovica.
  Grad se nahaja na vzpetini 681m nad morjem in se prvič omenja že leta 860. Današnja podoba je iz druge polovice 16. stoletja, ko so mu zaradi zaščite pred Turki dodali pot z 14. vrati, ki vodijo do gradu. Z vseh strani vidna pot ni največja znamenitost tega gradu, je pa zagotovo gradbeni unikum. Od leta 1571 se grad nahaja v zasebni lasti družine Khevenhüller. Z grajskim vodnikom si bomo pogledali nekaj srednjeveških prostorov in zbirk. Z gradu v dolino se lahko spustimo na dva načina. Tisti bolj pogumni bodo šli z »gondolo« ostali pa zopet peš.

  Nato se bomo odpeljali proti Gosposvetskemu polju, kjer še danes stoji vojvodski prestol, kraj starodavnega kronanja vojvod. Obred je do leta 1414 potekal v slovenščini. Nadaljujemo do bližnje cerkve Gospe Svete, ki stoji na mestu prve cerkve, ki jo je dal postaviti škof Modest že davnega leta 750. Ogledali si bomo notranjost zgradbe.

  Nato sledi vožnja do Celovca, kjer se bomo ustavili za ogled Minimundusa. Že samo ime pove, da se bomo sprehodili po "Miniaturnem svetu" tako bomo za trenutek pred slovitim Tadž Mahalom v Indiji, čez nekaj trenutkov pred baziliko sv. Petra v Vatikanu, malo kasneje pa pod mogočnim CN-stolpom v Torontu. Voden ogled vključuje tudi obisk planetarija in ogled modelarskih delavnic, kjer bomo videli kako te miniaturne mojstrovine nastajajo.

  Okoli 18. ure se bomo odpravili proti domu in sicer v smeri proti Dravogradu do priznanega gostišča, kjer se bomo ustavili še za okusno večerjo. V Ljubljano se bomo odpravili, ko bo našim gostiteljem zmanjkalo...

  Cena izleta:
  68 €/osebo + DDV pri 45 udeležencih

  77 €/osebo + DDV pri 35 udeležencih
  88 €/osebo + DDV pri 25 udeležencih

  Cena vključuje: prevoz s kvalitetnim turističnim avtobusom na omenjenih relacijah, vstopnina za ogled gradu Visoka Ostrovica in parka Minimundus s planetarijem, dobra večerja na Koroškem, cestnine, parkirnine, vodenje in organizacija izleta.

  Račun boste prejeli od turistične agencije: 
  Atlantis d.o.o., Kidričeva ulica 29, 3250 Rogaška Slatina
  Tel.: 03/8191 592
  e-pošta: info@atlantis-rs.si


  Prijave
  sprejemamo najkasneje do torka, 3.5.2011:

   V primeru dežja izlet ne odpade!

  Pričakujemo vas in veseli vas bomo!

  Polonca Podgoršek
  direktorica ZRS

  Aleksander Štefanac
  predsednik ZRS


  Pripeti dokumenti

  Fotogalerija

   

  Arhivi