Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Sporočilo za javnost: Izbor Naj računovodski servis 2010, 28.09.2010

  Zbornica računovodskih servisov pri GZS predstavila tretji izbor Naj računovodski servis 2010 in objavila finaliste

  Ljubljana, 28. september 2010 - Zbornica računovodskih servisov pri GZS je danes organizirala novinarsko konferenco, na kateri so njeni predstavniki spregovorili o izboru za Naj računovodski servis 2010. Izbor je letos zasnovan drugače kot pretekla leta, saj poteka v treh kategorijah.

  Kot je uvodoma poudaril Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, je izbor eden izmed promocijskih dogodkov, s katerim želijo v širši poslovni javnosti povečati zavedanje o pomenu kakovostnega računovodskega servisa. Na izbor se je prijavilo 28 računovodskih servisov iz vse Slovenije.

  Goste je nagovoril tudi Miran Pikovnik, podpredsednik ZRS in predsednik uprave računovodske hiše Unija d.d., ki je poudaril, da v Sloveniji za »opravljanje dejavnosti računovodskega servisa niso predpisani nobeni pogoji, zato lahko računovodski servis ustanovi kdorkoli, tudi brez ustrezne izobrazbe in usposobljenosti. Tak lahko z nepravilnim vodenjem poslovnih knjig podjetjem povzroči precejšnjo škodo. Zato je pomembna izobrazba in izobraževanje zaposlenih v računovodskih servisih ter nujno zavarovanje poklicne odgovornosti«. ZRS si zaradi zagotovitve ustrezne kakovosti storitev ter zaradi zaščite uporabnikov že nekaj let prizadeva urediti dejavnost računovodskih servisov tudi na zakonski podlagi.

  Na novinarski so spregovorili tudi predstavniki računovodskih servisov iz osrednjeslovenske regije, ki so se prijavili na letošnji izbor. Strinjali so se, da kakovosten računovodski servis odlikujejo poslovna uspešnost in stabilnost, širok spekter strank (glede na strukturo strank), izvajanje najcelovitejših, najzahtevnejših in raznovrstnih računovodskih storitev ter izobražen kader. Pri tem so poudarili tudi strokovno neoporečnost, uspešno zadovoljevanje potreb po računovodskih informacijah različnim strankam, državi in drugim uporabnikom, zavarovanje poklicne odgovornosti, način obveščanja strank o zakonskih spremembah, individualno obravnavo strank ter razpoložljivost modernih storitev kot je e-računovodenje, ki strankam omogoča spremljanje njihovih računovodskih podatkov preko spleta.

  Predsednik ZRS je na koncu poudaril, da je »podjetnik kot dober gospodar dolžan preveriti ali njegove poslovne knjige vodi kvaliteten in zaupanja vreden računovodski servis, kar je predpogoj za varno poslovanje«.

  ***
  Strokovna komisija je izbrala finaliste izbora Naj računovodski servis 2010 po kategorijah:

  • Kategorija MALI:
   -
   Ekofink d.o.o., Ljubljana
   - GRS d.o.o., Trbovlje
   - Oriks Mirjana Lalić s.p., Novo mesto
  • Kategorija SREDNJI:
   - Finera d.o.o., Celje
   - Lermani d.o.o., Ljubljana
   - Sun Gornja Radgona d.o.o., Gornja Radgona
  • Kategorija VELIKI:
   - Kontim d.o.o., Rakek
   - Unija d.d., Brezovica pri Ljubljani
   - Vizija računovodstvo d.d., Ljubljana
    

  Naj računovodski servis 2010 v vseh treh kategorijah bo razglašen na 12. Kongresu računovodskih servisov, v četrtek, 14. oktobra 2010, v Kongresnem centru Portus v Hotelu Slovenija v Portorožu.

  Novinarske konference bodo potekale tudi v Celju, Velenju, Murski Soboti, Kranju, Dravogradu, Postojni in Zagorju ob Savi na sedežih območnih zbornic GZS in samostojnih regionalnih zbornic.

  Fotogalerija

   

  Arhivi