Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Izlet ZRS: Trst in trije gradovi, 21. maj 2010

  Vabimo vas na
  izlet članov ZRS

  TRST in TRIJE GRADOVI

  Pridružite se nam na nepozabnem spoznavanju zamejske Italije in prijetnem druženju s kolegi! Na enodnevnem izletu bomo raziskovali mesto Trst z gradom Sv. Just, kjer si bomo ogledali razstavo orožja, in obiskali tri zanimive gradove: Stari grad, Novi grad in pravljično lepi grad Miramare s čudovitim parkom. Zanimivo bo!


  grad Miramare

  Kdaj: petek, 21. maj 2010
  Kje: Trst in trije gradovi (Italija)

  Program:

  Stari grad (v razvalinah) pod njim skala Bela gospa - o kateri krožijo številne legende. Novi grad iz leta 1363 je bil sedež devinskega gospostva, ki je takrat segalo od Vipavske doline mimo Krasa in Notranjske do Reke. Tudi v vseh kasnejših stoletjih do današnjih dni je grad igral pomembno vlogo v političnem, gospodarskem in kulturnem pogledu. Baje ga je obiskal že Dante Alighieri; gostje na gradu so bili znameniti književniki Mark Twain, Paul Valery, Rainer Maria Rilke in Gabriele D Annunzio, glasbenika Johann Strauss in Franz Lizst ter seveda predstavniki habsburške cesarske družine in plemstvo. Po ogledu sledi vožnja do gradu Miramare. Ogled. Grad je dal zgraditi nadvojvoda Maksimiljan Habsburški; načrte je naredil Carl Junker. Gradnja je potekala med leti 1856 in 1860. Grad naj bi prvotno imel tri nadstropja, a se je Maksimilijan, ki je gradnjo financiral iz lastnih sredstev, zaradi pomanjkanja denarja tretjemu nadstropju odpovedal. Še v času gradnje je s soprogo Šarloto, živel v Castelletu, manjšem objektu v grajskem parku. Potem, ko je bil Maksimiljan v Mehiki leta 1867 ustreljen, je grad služil kot občasna rezidenca Habsburžanov. Poleg samega gradu se nahaja 22-hektarski park z redkimi eksotičnimi rastlinami in paviljonom metuljev, ki jih je Maksimilijan deloma prinesel s svojih potovanj.

  Sledi še kratka vožnja do Trsta. Voden ogled mesta in gradu Sv. Just – ki ga sicer obnavljajo, a del razstave orožja si bomo ogledali. Sledi povratna vožnja v domovino.
   

  Cena izleta:
  69 €/osebo + DDV (odhod iz Ljubljane) oz. 79 €/osebo + DDV (odhod iz Maribora)*

  V ceni je všteto: avtobusni prevoz, kosilo v domači gostilni, vstopnine, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.

  * Opomba: Podrobnosti o odhodih avtobusov boste prejeli po prijavi izključno po elektronski pošti oziroma po telefonu.
  Avtobusni prevozi bodo organizirani iz Maribora, Celja, Ljubljane in Postojne; od drugod odvisno glede na število prijav.

  Po prijavi boste prejeli račun, od katerega je potrebno plačati akontacijo v višini 30 % celotnega zneska.


  Informacije:

  Turistična agencija BELE SKALE, d.o.o., Cankarjev drevored 2, Izola
  Telefon: (05) 6403 555
  E-pošta: info@beleskale.si


  Prijave in odjave:

  Prijave sprejemamo najkasneje do petka, 14.5.2010:

  • z elektronsko prijavnico v nadaljevanju te strani
  • izpolnjeno prijavnico v priponki lahko pošljete:
   • po pošti na naslov: Turistična agencija BELE SKALE, d.o.o., Cankarjev drevored 2, Izola
   • po faksu na številko: (05) 6418 200 ali (05) 6418 100
   • po elektronski pošti na naslov info@beleskale.si

  Ob odpovedi vam že plačano akontacijo povrnemo v primeru plačila zavarovanja za primer odpovedi (3 % celotnega zneska) ali zaradi bolezni ali smrti v družini. V nasprotnem primeru akontacijo zaračunamo v celoti.

  Izlet bo izveden ob prijavi najmanj 45 potnikov.
  V primeru dežja izlet ne odpade!

  Pričakujemo vas in veseli vas bomo!

  Polonca Podgoršek
  direktorica ZRS

  Aleksander Štefanac
  predsednik ZRS


  Pripeti dokumenti

  Fotogalerija

   

  Arhivi