Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Seznam deleža upravičenj posameznega člana Gospodarske zbornice Slovenije

    Gospodarska zbornica Slovenije je v skladu z 2. odstavkom 29. člena Zakona o gospodarskih zbornicah pripravila seznam članov zbornice na dan 24. junija 2006. Na spletnih straneh Gospodarske zbornice Slovenije je objavljen podatek o deležu upravičenj posameznega člana Gospodarske zbornice Slovenije. Delež upravičenja posameznega člana predstavlja članarina, ki jo je član vplačal od 1. januarja 1996 do 24.6.2006, glede na celotno vplačano članarino vseh članov Gospodarske zbornice Slovenije v tem obdobju.

    Članu, ki izstopi iz pravnega naslednika GZS v roku 22 mesecev po uveljavitvi zakona, bo GZS najpozneje v 30 dneh po prejemu izstopne izjave izdala potrdilo o njegovem deležu upravičenj. Svoj delež upravičenj lahko imetnik uveljavi le tako, da ga najpozneje v dveh letih po uveljavitvi zakona prenese na zbornico, ustanovljeno po  Zakonu o gospodarskih zbornicah. Prenos deleža upravičenj posameznega člana na drugo zbornico je mogoč samo enkrat. Deleže upravičenj lahko uveljavljajo samo poslovni subjekti, ki so v vpisani v Poslovni register Slovenije in sicer v zbornicah, ki bodo dosegle prag reprezentativnosti.

    Seznam deleža upravičenj članov GZS na dan 24.6.2006 je pripravljen v skladu z 2. in 3. odstavkom 29. člena Zakona o gospodarskih zbornicah. Na dan 24.6.2006 je bilo v register članov Gospodarske zbornice Slovenije vpisanih 66.545 članov.

    Seznam upravičenj Gospodarske zbornice Slovenije je pripravljen v skladu s 6. odstavkom 29. člena Zakona o gospodarskih zbornicah. Delež upravičenj pravnega naslednika Gospodarske zbornice Slovenije je enak vsoti deležev upravičenj vseh članov Gospodarske zbornice Slovenije na dan uveljavitve tega zakona, zmanjšan za deleže upravičenj drugih reprezentativnih zbornic ustanovljenih po Zakonu o gospodarskih zbornicah. Za vse člane Gospodarske zbornice Slovenije se je ob uveljavitvi Zakona o gospodarskih zbornicah štelo, da imajo svoj glas za računanje reprezentativnosti v Gospodarski zbornici Slovenije, dokler se ne odločijo o prenosu deleža upravičenja na drugo reprezentativno zbornico. Glas za računanje reprezentativnosti lahko član samo podeli samo tisti zbornici, katere član je. Prenos deleža upravičenj posameznega člana na zbornico je mogoč samo enkrat.

    Dodatne informacije na info@gzs.si

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi