Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: GZS uradno reprezentativna zbornica

    Gospodarski zbornici Slovenije je dne 27.5.2008, na 7. seji Upravnega odbora GZS minister Vizjak osebno izročil odločbo, ki potrjuje, da je GZS kot prvi in za enkrat edini slovenski zbornici priznan status reprezentativnosti. Vizjak je to označil kot zgodovinski dogodek za GZS in odločbo kot pomemben dokument v povezavi z zakonom o gospodarskih zbornicah.

    Predsednik GZS Zdenko Pavček je ob tej priložnosti poudaril, da je minilo skoraj leto dni, od kar se je zbornica formalno na novo konstituirala. Odločbo je zato sprejel kot veliko priznanje delovanju GZS ter potrditev reprezentativnega statusa označil kot rojstni dan GZS.

    Vlogo, ki izpolnjuje vse zahtevane zakonske pogoje za priznanje statusa reprezentativne gospodarske zbornice, je GZS na ministrstvu za gospodarstvo vložila pred mesecem dni. Dejstvo, da ima GZS 18.610 prostovoljnih članov, kar predstavlja 16,66% vseh gospodarskih subjektov, ki so lahko člani gospodarske zbornice, potrjujejo, da se je GZS v pogojih prostovoljnega članstva z vsebinsko in organizacijsko prenovo približala slovenskim podjetjem in je s tem uspela zadržati v okviru enotne in čez-sektorsko povezane zbornice najpomembnejši del slovenskega gospodarstva. Člani, ki uveljavljajo svoj glas za reprezentativnost v GZS, imajo skupaj kar 42,36% prihodkov od prodaje v slovenskem gospodarstvu za preteklo obračunsko obdobje.

    Fotogalerija





     

    Arhivi