Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Aktualne spodbude za usposabljanje in zaposlovanje ter predstavitev novosti po novem Zakonu o tujcih

    Pravna služba GZS organizira delavnico na temo:

    Aktualne spodbude za usposabljanje

    Zavod RS za zaposlovanje omogoča nepovratna sredstva za usposabljanje in zaposlovanje tistih, ki so prijavljeni med brezposelnimi. 
    V okviru programov usposabljanja ZRSZ omogoča praktično usposabljanje kandidatov na konkretnem delovnem mestu in povračilo upravičenih stroškov njihovega usposabljanja. To pomeni, da lahko spoznate, preizkusite in usposabljate kandidate na delovnem mestu, preden se odločite za sklenitev delovnega razmerja z njimi.  
    S programi spodbujanja zaposlovanja ZRSZ omogoča predvsem delno povračilo stroškov za zaposlitev novih sodelavcev. To pomeni, da vam lahko odobri različne subvencije za nove zaposlitve, povrne prispevke delodajalca za novo zaposlene sodelavce ali sofinanciramo stroške zaposlitev v programih javnih del.  
    Na seminarju vam bodo sodelavci Zavoda RS podrobneje predstavili vsebino posameznih programov ter pogoje za vključitev vanje. S tem se boste lahko odločili, katere izmed spodbud so najustreznejše za vaše podjetje.
    Zavod RS za zaposlovanje omogoča nepovratna sredstva za usposabljanje in zaposlovanje tistih, ki so prijavljeni med brezposelnimi.

    Zaposlovanje ter predstavitev novosti po novem Zakonu o tujcih

    Novela Zakona o tujcih ((Uradni list RS, št. 26/14 in 90/14) za državljane tretjih držav, ki so v Sloveniji z namenom zaposlitve ali dela, predvideva enotni postopek in izdajo enotnega dovoljenja za prebivanje in delo. Enotno dovoljenje za prebivanje in delo bo nadomestilo dovoljenje za začasno prebivanje iz razloga zaposlitve ali dela, hkrati pa tujcu omogočilo, da v enem postopku pridobi tako dovoljenje za prebivanje kot tudi delovno dovoljenje. Novelirane določbe Zakona o tujcih, ki se nanašajo na enotni postopek in enotno dovoljenje za prebivanje in delo se začnejo uporabljati 1. septembra letos. 
    Sodelavci Ministrstva za notranje zadeve vam bodo iz prve roke predstavili nov postopek kot bo potekal v praksi. S tem boste pridobili vse ključne informacije o tem, kako se pripraviti v primerih dela oziroma zaposlitve tujca.

    Več informacij in prijavni obrazec je dostopen na povezavi tukaj.

    Fotogalerija





     

    Arhivi