Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Novo mnenje na temo olajšav za R&R


    V petek smo objavili četrto mnenje ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki zadeva presojo o upravičenosti olajšav za raziskave in razvoj (R&R) ter s tem povezane inšpekcijske nadzore Finančne uprave. S presenečenjem smo danes ugotovili, da je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) samo dan potem, ko smo v petek prek naše spletne stani o četrtem mnenju obvestili podjetja, obenem pa tudi združenja in zbornice pod okriljem GZS, to mnenje umaknilo s spletne strani.
    Natančnih informacij o razlogih za umik četrtega mnenja s spletne strani ta hip nimamo. Ko jih dobimo, vas bomo o tem takoj obvestili.

    Obenem pa vas obveščamo, da v wordovem dokumentu na povezavi https://www.gzs.si/Portals/159/Vsebine/novice-priponke/%C4%8Detrrto%20mnenje.docx objavljamo četrto mnenje, ki je bilo na straneh MGRT objavljeno več dni prejšnji teden.


    Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v ponedeljek, 26. septembra 2016, objavilo novo mnenje o davčnih olajšavah za raziskave in razvoj (spodaj v povezavi znotraj besedila pod »mnenje 4«), s katerim podaja dodatno tolmačenje prejšnjih mnenj. Vsem podjetjem, ki so se soočila ali se soočajo z inšpekcijskimi nadzori glede koriščenja olajšav za R&R, priporočamo, da si mnenje preberejo. Mnenje je namreč pomembno tudi v luči aktualnih inšpekcijskih nadzorov. 

    Fotogalerija





     

    Arhivi