Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS bo do konca leta poostril nadzor nekaterih dejavnosti z mobilnimi enotami


  Finančna uprava RS od druge polovice oktobra izvaja poostrene nadzore svečarjev, cvetličarjev in vrtnarjev. Nadzori se opravljajo tako v okolici pokopališč, kjer se nadzirajo tudi stojnice, s hrano ali drugimi izdelki, ter na drugih lokacijah, kjer se prodajajo ti izdelki.

  Začel se bo tudi poostren nadzor vulkanizerjev, v decembru pa bodo nadzori usmerjeni predvsem na gostinsko dejavnost ter prodajo na božično novoletnih sejmih. 

  Tovrstne nadzore je Finančna uprava izvajala že v preteklih letih. Izkušnje kažejo, da nadzorne aktivnosti pozitivno vplivajo na prostovoljno izpolnjevanje davčnih obveznosti in da je kršitev iz leta v leto manj. Poleg nadzora na izpolnjevanje davčnih obveznosti vpliva tudi obnašanje potrošnikov – vsak posameznik namreč s tem, ko zahteva in vzame račun, pripomore k preprečevanju sive ekonomije ter nelojalne konkurence. 

  Nadzor bo usmerjen predvsem na kontrolo izdajanja ter davčnega potrjevanja računov ter dela in zaposlovanja na črno. Nadzor bodo izvajali uslužbenci mobilnih oddelkov. V primeru hujših kršitev lahko Finančna uprava RS prepove opravljati dejavnost in zapečati poslovne prostore. 

  Vir: FURS
  Več TUKAJ.

  Fotogalerija

   

  Arhivi