Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Brezplačna aplikacija miniBlagajna za mobilne telefone in tablice

    Aplikacija je namenjena izdajanju gotovinskih računov.
    Brezplačna mobilna aplikacija Finančne uprave RS, ki se imenuje miniBlagajna, omogoča izdajanje gotovinskih računov na POS tiskalnikih z uporabo Android tablice ali Android pametnega telefona.

    Aplikacijo je mogoče od 29. 12. 2016 prenesti iz Trgovine Play. V iskalnik omenjene trgovine vpišite Finančna uprava Republike Slovenije ali miniBlagajna in aplikacijo naložite na mobilno Android napravo.

    Ključne funkcionalnosti mobilne aplikacije so: izdaja davčno potrjenih gotovinskih računov; tiskanje računov; pregled vseh izdanih računov za poslovni subjekt; možnost prikaza izdanih računov za posameznega operaterja, blagajno ali poslovni prostor; izdaja računa fizični osebi ali davčnemu zavezancu; izdaja: računa, računa za predplačilo in računa s predplačilom; izvoz podatkov (Excel, za davčni pregled); in še mnogo več.

    Ostale funkcionalnosti mobilne aplikacije, tehnične zahteve in navodila za uporabo so objavljene na spletni strani Finančne uprave RS.

    Brezplačno miniBlagajno, ki jo je bilo doslej mogoče uporabljati le na računalnikih, je v letu 2016 uporabilo že 18.703 različnih potrjevalcev računov, ki so preko te blagajne v enem letu izdali 2.868.648 računov.

    Odnosi z javnostmi,
    Finančna uprava RS

    Fotogalerija





     

    Arhivi