Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Anketa EFAA – računovodje, davčni svetovalci in revizorji pod pritiskom


    S strani EFAA smo prejeli zanimivo anketo.

    Evropska zveza računovodij in revizorjev za mala in srednje velika podjetja (EFAA) je krovna organizacija nacionalnih združenj računovodij in revizorjev, katerih 360.000 članov opravlja poklicne storitve predvsem za mikro, mala in srednja podjetja (MSP) znotraj Evropske unije in Evrope kot celote. Ustanovljena je bila leta 1994. 

    Njeni člani so večinoma mikro, mala in srednje velika podjetja, ki zagotavljajo paleto poklicnih storitev (na primer revizija, računovodstvo, davčno in poslovno svetovanje) za druge MSP. Ti izvajalci so najpomembnejši evropski svetovalci MSP, saj s poslovnimi nasveti pomagajo podjetnikom, da njihovi posli rastejo na trajnostni način. 

    Zakaj izpolniti anketo?

    Zbornica računovodskih servisov želi primerjati poglede in izkušnje računovodij, davčnih svetovalcev in revizorjev glede pritiska v navedenih poklicih in njegovih učinkov z evropskimi kolegi.

    Prepoznati želimo kakršne koli vzorce, ki so povezani s pojavom pritiska na strokovnjake. Izsledke raziskave bomo delili z zainteresiranimi deležniki in poklicnimi telesi, ki sodelujejo pri sprejemanju etičnih standardov. Le tako bomo pripomogli k razvoju sodobnih in boljših etičnih kodeksov, saj se tematika pritiska navezuje na grožnje in varnost računovodskih, davčnih in revizijskih strokovnjakov.

    Anketa skuša oceniti, do kolikšne mere so računovodje in tisti v računovodskih, davčnih in revizijskih poklicih podvrženi pritisku. Prosimo vas, da z nami delite vaše izkušnje, ko ste bili na vašem delovnem mestu pod pritiskom.


    EFAA vam zagotavlja anonimnost. Rezultatov ne bodo pripisovali posameznikom in bodo predstavljeni samo kot statistični podatki. Vsi zbrani podatki bodo obravnavani zaupno.

    Prosimo za 6 minut vašega časa.

    Povezava do ankete TUKAJ.

    Fotogalerija





     

    Arhivi