Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Objavljene so smernice za uveljavljanje davčnih olajšav za vlaganja v raziskave in razvoj


  Smernice za uveljavljanje davčnih olajšav za vlaganja v raziskave in razvoj - zavezanci za davek jih lahko uporabljajo kot delovni pripomoček.

  Na spletni strani FURS so pod Podrobnejšimi opisi objavljene smernice za uveljavljanje davčnih olajšav za vlaganja v raziskave in razvoj, ki so bile pripravljene v sodelovanju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Finančno upravo Republike Slovenije, na podlagi večletnih izkušenj pri presoji konkretnih projektov v raziskovalno-razvojni dejavnosti, izdanih splošnih in konkretnih mnenj MGRT, stališč davčnega organa ter sodne prakse. Smernice so pojasnjevalne narave, njihov namen je zagotoviti večjo davčno gotovost. Zavezanci za davek jih lahko uporabljajo kot delovni pripomoček pri ugotavljanju, ali njihova dejavnost predstavlja raziskovalno-razvojno dejavnost, za katero je mogoče uveljavljati davčno olajšavo za vlaganja v raziskave in razvoj. 

  Vprašanja in odgovori v zvezi z uveljavljanjem davčnih olajšav za vlaganja v raziskave in razvoj so objavljene na spletni povezavi

  Datoteka: Smernice za uveljavljanje davčnih olajšav za vlaganja v raziskave in razvoj (1. izdaja)

  Vir: FURS

  Fotogalerija

   

  Arhivi