Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Nemški davčni svetovalci vzpostavili platformo za mednarodno sodelovanje


    Naši kolegi, člani evropskega združenja EFAA, so nam posredovali predlog.

    1. novembra 2017 je nemško združenje davčnih svetovalcev Deutscher Stahlbau-Verband (DStV) vzpostavilo mrežo davčnih svetovalcev, mednarodno platformo za čezmejno sodelovanje v Berlinu. Spletna stran služi kot stična točka za davčne in računovodske strokovnjake, ki si prizadevajo razširiti svoje mednarodne stike in poslovanje ali poiskati partnerja za podporo določenemu naročniku v tujini.

    Mreža davčnih svetovalcev omogoča strokovnjakom, da registrirajo svoja podjetja, opredelijo storitve, ki jih nudijo, in vrste sodelovanja, ki jih iščejo. Prav tako lahko naložijo svoj logotip, vpišejo poznavanje tujih jezikov in druge spretnosti, ki jih izpolnjujejo za mednarodno sodelovanje.

    Sistem temelji na dobro uveljavljenem portalu German Tax Adviser Search, ki se osredotoča na nemški trg, in v katerega je trenutno vpisanih več kot 15.000 izvajalcev davčnih in računovodskih storitev. V mreži svetovalcev bodo mednarodni in nemški izvajalci storitev združeni v isti podatkovni bazi. Tako bodo nemški svetovalci lahko poiskali partnerje v tujini, medtem ko izvajalci zunaj Nemčije, ki jih zanima sodelovanje z nemškimi kolegi, lahko izkoristili obstoječo podatkovno bazo nemške davčne svetovalnice. Trenutno ima platforma več kot 6.400 obiskovalcev na mesec.

    »V DStV smo se osredotočili predvsem na interese malih in srednje velikih praks (MSP),« je povedal direktor DStV, Axel Pestke. »Mreža davčnih svetovalcev jih bo še dodatno podprla pri širjenju njihovih čezmejnih dejavnosti.« V zvezi z uporabo digitalne tehnologije za MSP je gospod Pestke dodal: »Mreža svetovalcev je v osnovi decentralizirana in mednarodno usmerjena. To je pomoč za tiste vidike digitalizacije, kjer lahko MSP premagajo nekatere slabosti, s katerimi se tradicionalno soočajo v primerjavi z velikimi subjekti.«

    Mreža davčnih in računovodskih svetovalcev je dostopna na spletnem naslovu www.tax-adviser-network.com.

    Zainteresirani izvajalci se lahko registrirajo brezplačno.

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi