Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Banka Slovenije: Anketa o vplivih migracije kreditnih plačil in direktnih obremenitev na SEPA

     

    Vzpostavitev enotnega območja plačil v evrih (SEPA) je na evropski ravni zaključena že od 31. avgusta 2014. Evropska centralna banka je zato pristopila k pripravi analize vplivov migracije kreditnih plačil in direktnih obremenitev na plačilne instrumente SEPA na trg malih plačil v evrih, pri kateri bodo sodelovale vse države članice EU. Cilj analize, ki bo javno objavljena, je na podlagi odziva trga pridobiti vpogled v dejansko stanje na trgu plačil malih vrednosti v evrih po migraciji na SEPA in pridobiti oceno, katera področja je za potrebe učinkovitega delovanja trga v povezavi z migracijo na SEPA še potrebno nasloviti.

    Za potrebe analize so bili pripravljeni anketni vprašalniki za ključne deležnike na trgu plačil, in sicer za potrošnike, podjetja, javno upravo, ponudnike plačilnih sredstev in upravljavce plačilnih infrastruktur. Analiza o vplivih migracije na SEPA bo tako pripravljena na osnovi prejetih odgovorov z nacionalnih ravni, pri čemer bodo javno objavljeni zgolj agregirani povzetki ugotovitev analize, ki ne bodo povezani z imeni anketirancev.

    Za potrebe priprave analize vas tako prosimo za izpolnitev vprašalnika na spodnji povezavi. Vprašalnik bo aktiven do vključno 12. februarja 2018.

    Anketa o vplivih migracije kreditnih plačil in direktnih obremenitev na SEPA >>>

    Fotogalerija





     

    Arhivi