Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Spremembe prinašajo priložnosti


    "Ko zapiha veter sprememb, nekateri hitijo graditi zavetišča, drugi pa mline." 
    kitajski pregovor

    Živimo v času hitrih sprememb našega ustaljenega načina življenja, zato ni nenavadno, da se spreminja tudi naše poslovno okolje. Razvoj tehnologij je vedno hitrejši, globalizacija briše meje med tržišči, ambicije podjetnikov so veliko večje, ideje pa lažje uresničljive.

    Pred leti smo se tudi v računovodski stroki začeli pogovarjati o digitalizaciji in vplivu, ki ga bo ta imela na našo vlogo v poslovnem procesu. Tedanja prihodnost je zdaj tu. Naše stranke se vedno bolj zavedajo možnosti, ki jim jih nudijo sodobne tehnologije, zato so tudi njihova pričakovanja drugačna kot nekdaj. Vidijo nas kot precej več, kot le servis za evidentiranje poslovnih dogodkov in urejanje poslovne dokumentacije. Zanje smo mojstri številk, saj kljub številnim aplikacijam podjetja še vedno potrebujejo analitike in tolmače podatkov. Želijo, da jim ves čas stojimo ob strani, jih opozarjamo na poslovne priložnosti, jim svetujemo ob sprejemanju pomembnih poslovnih odločitev in usmerjamo na pravo pot do uspeha.

    Nekateri ponudniki računovodskih storitev ste novosti sprejeli kot izziv in se nanje dobro pripravili. Digitalizacije se niste ustrašili, ampak ste jo svojim strankam ponudili kot prednost, ki jim omogoča hiter dostop do pomembnih poslovnih podatkov. Svoje znanje, izkušnje in sposobnosti pa ste prelili v dragocene nasvete podjetnikom in drugim organizacijam ter s tem postali nepogrešljivi svetovalci in poslovni partnerji.

    Sposobnost učenja in pridobivanja novih veščin je dandanes konkurenčna prednost. Tisti, ki jo obvladajo, se ne bojijo naprednih tehnoloških rešitev. Uporabljajo jih kot orodje za dostop do informacij in brezmejnih knjižnic znanja. Svoje znanje nenehno posodabljajo in nadgrajujejo, hkrati pa razvijajo tudi komunikacijske spretnosti. Te jim pomagajo vzpostavljati in vzdrževati tesnejše odnose s strankami, ki jim zaupajo svoje najobčutljivejše podatke.

    Izvrstna priložnost za pridobivanje uporabnih znanj in izmenjavo izkušenj je Kongres izvajalcev računovodskih storitev, ki ga letos prirejamo že dvajsetič. Ponovno se trudimo, da bi v prijetnem okolju udeležencem ponudili čim več kakovostnih in aktualnih strokovnih vsebin s priznanimi domačimi strokovnjaki z najrazličnejših področij, ki pa vsa vplivajo na računovodsko dejavnost. Teme letošnjega jubilejnega kongresa bodo med drugim tudi priložnost, ki nam jih odpira bliskovit razvoj, ter spremembe v odnosu med izvajalci računovodskih storitev in našimi strankami.

    Kongres je namenjen tako zaposlenim v računovodskih servisih, kot tudi zaposlenim v računovodskih oddelkih podjetij.

    20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev bo potekal 11. in 12. oktobra 2018 v Kongresnem centru Thermana Laško. Vabimo vas, da pregledate program in se nam pridružite!

    Fotogalerija





     

    Arhivi