Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Izobraževanje zaposlenih je dobra investicija v razvoj


    Odnos med ponudniki računovodskih storitev in našimi strankami se je v zadnjih nekaj letih močno spremenil. Temu so botrovali hiter napredek tehnologij, digitalizacija poslovnih procesov in možnost nastopa na tujih trgih, kjer manjša podjetja z dobrimi idejami lahko stojijo ob boku uveljavljenim velikanom. Nič več nismo le servis za vodenje poslovnih knjig, postali smo pomembni partnerji v poslovnem procesu, kjer s svojim znanjem in izkušnjami lahko pomembno vplivamo na uspešnost poslovanja.

    Da bi stranke lahko uspešno usmerjali in jim zagotavljali varno poslovanje, moramo skrbeti, da se naši zaposleni nenehno izobražujejo in dopolnjujejo svoja znanja. Posebej pomembno je mentorsko delo z začetniki. Po zaključenem šolanju novinci potrebujejo vsaj nekaj let za poglobitev svojega znanja o računovodstvu in poslovnih procesih pri naročnikih, ki je temelj za njihov nadaljnji strokovni razvoj. Veliko se jih za korak do računovodje sploh ne odloči, saj jih praviloma čaka še nekaj let trdega dela in učenja, hkrati pa se veča tudi odgovornost.

    Seveda pa se učenje s tem ne zaključi. Za računovodske servise, ki za svoje naročnike opravljate vodenje poslovnih knjig, vodenje plačilnega prometa, obračune plač in ostale računovodske storitev, je zelo pomembno, da so zaposleni seznanjeni s spremembami zakonodaje, pa tudi s predlogi zakonov in drugih predpisov. Vse te informacije morajo znati uporabiti v praksi, hkrati pa jih tudi posredovati strankam v razumljivi obliki. Članom ZRS zato po elektronski pošti dnevno pošiljamo pregled sprememb zakonodaje s področij davčnih, računovodskih in drugih pomembnejših predpisov, ki zadevajo poslovanje.

    Če ste si zadali ambiciozne poslovne cilje in želite svojim strankam s svetovanjem in usmerjanjem ponuditi tudi naprednejše storitve, boste morali izobraževanju zaposlenih posvečati še dodatno pozornost. Obiskovanje seminarjev, predavanj, konferenc in tečajev je pametna investicija v dolgoročni razvoj računovodskega servisa, saj bo vašemu podjetju dvignilo ugled tako pri strankah, ki jim boste s koristnimi nasveti pomagali k uspehu, kot tudi pri vrhunskih kadrih, ki jim podpora pri kariernem razvoju veliko pomeni. 

    Na Zbornici računovodskih servisov zato organiziramo mnoga strokovna srečanja in izobraževanja, pri čemer dajemo poudarek najnovejšim trendom na področjih, ki vplivajo na poslovne procese in računovodsko stroko. Naš osrednji letni dogodek pa je Kongres izvajalcev računovodskih storitev, ki bo letos že dvajsetič potekal v Kongresnem centru Thermana Laško. Na dvodnevno srečanje, ki bo potekalo od 11. do 12. oktobra 2018, smo povabili priznane strokovnjake, ki bodo predavali o najaktualnejših temah, veliko priložnosti pa bo tudi za izmenjavo znanja in izkušenj ob druženju./p>

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi