Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: 9. izlet članov ZRS: Beograd

  Zbornica računovodskih servisov vabi na že tradicionalni 9. izlet članov ZRS

  Beograd - Avala - Oplenac

  6.-9. junija 2019   

  1.-2. dan: MARIBOR - CELJE - LJUBLJANA - NOVO MESTO - BEOGRAD (680 km)

  Iz Maribora bomo krenili na pot okoli 22. ure zvečer. Udeležence izleta bomo tradicionalno pobirali še ob poti v Celju, Ljubljani pred GZS in še v Novem mestu, ter po potrebi še kje proti mejnemu prehodu Obrežje. Sledi udobna nočna vožnja po hrvaških avtocestah do meje s Srbijo.

  Naše oglede v Srbiji bomo začeli na Surčinu, kjer bomo obiskali muzej letalstva. Gre za muzej, ki bi ga želela imeti marsikatera, tudi mnogo večja država. Na svetu je menda 2.000 letalskih muzejev, beograjski pa po velikosti in pomenu sodi med prvih deset na svetu in prvih pet v Evropi. Letalski muzej v Beogradu ne govori le o srbski in svetovni letalski zgodovini, ampak tudi o letalski zgodovini drugih južnoslovanskih narodov, tudi Slovencev. Naj spomnimo, da je pionir slovenskega letalstva Edvard Rusjan izgubil življenje ravno na Kalemegdanu na promocijskem letu nad Beogradom. Slovenci so dali viden prispevek pri konstrukciji in izdelavi letal v obeh Jugoslavijah, mnogi pa so se proslavili tudi kot pogumni in vešči piloti. Na letališču se bomo na vodenem ogledu sprehodili skozi več̌ tematskih sklopov; od pionirjev letalstva pa vse do obdobja konca tisočletja. Muzej hrani več̌ kot 200 primerkov raznih letal, od letala Ivana Sarića do Orla, Miga 21, Supergaleba G-4, edinega ohranjenega letala FIAT G50-BIS iz začetka II. sv. vojne pa do ostankov »nevidnega« lovca F-117. S strokovnim kustosom si bomo ogledali zbirko.

  Po ogledu muzeja se odpravimo do našega hotela v Beogradu, kjer nas čaka bogat samopostrežni zajtrk. Če bodo sobe na voljo, bomo opravili prijavo, sicer se bomo najprej podali na avtobusno panoramsko vožnjo po Beogradu: Slavija, Dedinje, kjer obiščemo Hišo cvetja, Zeleni Venac, Zvezno skupščino ... Namestitev v hotelu na odlični lokaciji, od koder je tudi središče mesta dosegljivo peš. Nekaj prostega časa za osvežitev, nakar sledi bogata samopostrežna večerja in po večerji predlagamo peš sprehod do boemske Skadarlije, ker med potjo lahko še marsikaj zanimivega vidimo. Po zelo prijetnem druženju se bomo domov odpravili zelo pozno. Tistim najmanj utrujenim pa predlagamo obisk kakšne diskoteke!

  3. dan: BEOGRAD - AVALA - OPLENAC - BEOGRAD (250 km)

  Po obilnem zajtrku sledi odhod v Šumadijo. Pot nas bo vodila preko Avale. Na 511 m visoki vzpetini si bomo ogledali spomenik Neznanemu junaku (delo Ivana Meštroviča). Z Avale, točneje iz kavarne televizijskega stolpa, do katere se bomo povzpeli, pa se ponuja lep pogled na Beograd na eni strani in na Šumadijo na drugi strani. Naš predlog je, da bi tukaj popili prvo pravo jutranjo kavo.

  Nadaljevanje poti do Karadjordjevega mesta, Topole. Na vrhu gozdnega Oplenca si bomo najprej ogledali mogočno cerkev sv. Djordja (Jurija), ki jo je dal zgradil kralj Peter I. Cerkev vas ne bo pustila ravnodušnih. Že sama lega zgradbe, povsem na vrhu grička, obkrožena s čudovitim parkom nudi obiskovalcu določen spokoj. Petkupulna cerkev je zgrajena v bizantinskem slogu. Edinstvenost te cerkve se nedvomno skriva v njenih mozaikih, ki so kopije najlepših fresk iz 60. samostanov po Srbiji. V razkošni kripti je pokopanih 25 članov srbske kraljeve družine, med katerimi je od pred nekaj let tudi zadnji kralj Peter II. V sklopu obiska se bomo sprehodili tudi po hiši kralja Petra I. Osvoboditelja, kjer se danes nahaja zanimiv muzej. Med zanimivostmi naj omenimo, da tukaj hranijo tudi originalni telegram – vojno napoved, ki je sprožila I. sv. vojno. Za zaključek našega obiska pa nas čaka še sprehod po vinski kleti družine Karadžordžević in seveda degustacija. 

  V naš hotel se vrnemo v poznih popoldanskih urah. V hotelu se bomo osvežili, saj nas čaka nadaljevanje ogledov in seveda zanimiva in obilna večerja v eni izmed boljših beograjskih restavracij. Poleg prislovično obilne jedače in najbrž tudi pijače nas čaka še nepozabna zabava.

  4. dan: BEOGRAD - NOVO MESTO - LJUBLJANA - CELJE - MARIBOR (680 km)

  Zajtrk v hotelu bo tokrat malo kasneje kot dan poprej iz povsem praktičnih razlogov seveda. Z ogledom Beograda nadaljujemo pri mogočni trdnjavi Kalemegdan. Malo ljudi ve, da je z osvobajanjem te trdnjave izpod turške nadoblasti povezan tudi naš Jurij Vega. Nekaj prostega časa na Knez Mihajlovi ulici in okoli poldneva se odpravimo na panoramsko vožnjo po Donavi in Savi, ki jo bomo zaključili v prijetni restavraciji, po možnosti ob obali Donave. Čaka nas ponovno obilno in okusno kosilo, nakar se bomo okoli 15. ure odpravili proti domu V Ljubljano se vrnemo okoli 22. ure, na Štajersko pa malo kasneje, a še vedno v še razumnih večernih urah istega dne.

  Cena izleta na osebo:

  295,00 EUR pri vsaj 45 potnikih na standardnem avtobusu oz. 75 potnikih na nadstropnem avtobusu.

  Storitve: 

  Cena vključuje: prevoz s kvalitetnim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji s pripadajočimi cestninami in dajatvami, stroški dveh voznikov, 2x prenočevanje s samopostrežnim zajtrkom v superior sobah v hotelu 4* na odlični lokaciji v Beogradu, dodatni samopostrežni zajtrk na dan prihoda, samopostrežna večerja v hotelskem okolju z eno vključeno pijačo, večerja z zabavo v beograjski restavraciji, vstopnina za ogled Muzeja letalstva, vstopnina za Hišo cvetja in vzpon na TV stolp na Avali, ogled Oplenca v Topoli, vključno s kletjo in degustacijo, vožnja z ladjico po Savi in Donavi z eno vključeno pijačo, obilno in okusno kosilo zadnji dan poti, lokalno vodenje, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacija in odlično vodenje ekskurzije..

  Doplačila: enoposteljna soba 96 EUR po osebi, riziko odpovedi …

  V primeru dežja izlet ne odpade!

  V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

  SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTURJA CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo kot tiskana priloga. Splošne informacije, opisi poti, pogoji za potovanje in navodila so navedeni v ostalih naših katalogih!

  Vsi potniki Komptur Celje so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje potnikov je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav.

  Prijave in plačilo:

  Prijave sprejemamo do 20. 12. 2018.

  Račun za plačilo akontacije boste prejeli od turistične agencije:
  Komptur d.o.o., Glavni trg 9, 3000 Celje
  tel.: 03 4900125, 051 336 090

  Do 31. 1. 2019 bo potrebno poravnati akontacijo v višini 30 % po osebi in preostali znesek do odhoda.

  Pričakujemo vas in veseli vas bomo!

  Polonca Podgoršek
  direktorica ZRS
  Aleksander Štefanac
  predsednik ZRS

   

  Priponka: Program 9. izleta članov ZRS v pdf

  Fotogalerija

   

  Arhivi