Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Podjetja, ste že vpisali svoje lastništvo v register?

    Pričakujte poziv v eDavkih.

    Podjetja morajo po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma prijaviti podatke o svojem dejanskem lastniku v Register dejanskih lastnikov (RDL). Če tega še niste storili, boste do sredine junija prejeli poziv Finančne uprave RS (FURS).

    Finančna uprava RS danes začenja z akcijo opozarjanja podjetij, da vpišejo svoje dejanske lastnike v Register dejanskih lastnikov (RDL), ki ga vodi AJPES. Ugotavljamo namreč, da številni subjekti še niso opravili vpisa dejanskih lastnikov v RDL.

    Prvi pozivi že danes v eDavkih

    Subjektom, ki lastništva še niste vpisali, bo FURS kot nadzorni organ preko portala eDavki vročil poziv, da to storite v roku 30 dni od prejema poziva. Obveznost lahko opravite preko aplikacije eRDL na spletni strani AJPES: https://www.ajpes.si/eRDL/Vpis.

    Podrobnejša vsebinska pojasnila glede dolžnosti vpisa v RDL:

    Prvi sklop pozivov bo podjetjem v eDavke vročen že danes, nato bodo pozivi sledili še do konca junija. Podjetja, ki bodo dolžnost vpisa opravila v roku, ne bodo sankcionirana, sicer pa velja, da se kršitev dolžnosti vpisa v Register dejanskih lastnikov lahko sankcionira z globo od 6.000 do 60.000 evrov za pravno osebo in z globo od 400 do 2.000 evrov za odgovorno osebo pravne osebe.

    Pomembno: preverite še, če imate urejeno eVročanje!

    Podjetja bodo pozive dobila vročene preko eVročanja v eDavke, zato preverite tudi, ali imate ustrezno urejeno eVročanje, sicer poziva ne boste mogli prevzeti. Več informacij o eVročanju najdete na spletni strani FURS.

    Odnosi z javnostmi,
    Finančna uprava RS

    Fotogalerija





     

    Arhivi