Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Karantena ne velja za našo strokovnost

  Spoštovane članice in člani ZRS,

  V teh dneh, ko je količina dela v naših podjetjih že tako povečana, se soočamo še z dejavnikom na katerega nimamo vpliva.

  Zaradi omejitev, ki jih uvajajo pristojni organi, da bi čimprej premagali zdravstveno krizo, je otežena prisotnost na naših delovnih mestih. Delna rešitev je, vsekakor, tudi delo od doma, vendar smo vezani tudi na klasično dokumentacijo, ki jo še vedno potrebujemo za naše delo.

  Prav tako so odnosi z našimi naročniki, ki smo jih dolga leta gradili in vzdrževali, pomembni za naše delovanje in uspeh naših podjetij v prihodnosti.
  Sedaj ti naročniki pri nas iščejo nasvete predvsem kako urediti zadeve z zaposlenimi, z zalogami, s prispevki in zato moramo nastopiti suvereno in jim tudi tako pokazati, da so se pravilno odločili, ko so nas izbrali za svojega poslovnega partnerja.

  Skupaj lahko rešujemo težave in odgovarjamo na zapletena vprašanja ter tako premagamo vsiljeno osamitev. Karantena ne velja za našo strokovnost. To zmeraj lahko pokažemo, četudi s pomočjo elektronskih komunikacijskih poti.

  V tem duhu moramo razmišljati, da ta kriza ne izvira iz gospodarstva, ki bi bilo obremenjeno z nepremišljenimi potezami, temveč je ta, ki je gospodarstvo za nekaj časa potisnila na stran.

  Ko bo - in vsi upamo, da bo to zelo hitro – epidemija izzvenela, se bo življenje vrnilo v stare tirnice. Trgovine bodo odprle vrata in storitve se bodo izvajale normalno. Morda bomo le malo drugače razmišljali o sebi.

  Pazite nase in ostanite zdravi.

  Aleksander Štefanac
  predsednik ZRS

  Fotogalerija

   

  Arhivi