Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Interventna zakona o odlogu davčnih obveznosti in plačila posojil za podjetja bo DZ obravnaval po nujnem postopku

    Predlog zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju, ki ga je vlada sprejela na torkovi dopisni seji, predvideva administrativno razbremenitev podjetnikov in podjetij v času, ko se soočajo s posledicami epidemije novega koronavirusa. Med drugim se podaljšujejo tudi roki za predložitev davčnih obračunov in omogoča odlog plačila davkov.

    Predlog sicer sega tudi na področje državnega proračuna. Da bo vlada lahko zagotovila dodatna sredstva za nujne ukrepe, bo lahko za čas do sprejema rebalansa zadržala izvrševanje posameznih proračunskih izdatkov, ki ne predstavljajo zakonsko določenih nalog.

    Danes pa je vlada sprejela predlog zakona o interventnem ukrepu odloga plačil obveznosti kreditojemalcev, po katerem bodo banke in hranilnice za obdobje 12 mesecev lahko odložile plačila posojil gospodarskim družbam, zadrugam, samostojnim podjetnikom in kmetom.

    Kot je na seji kolegija DZ pojasnil generalni sekretar vlade Božo Predalič, je bistvo zakona zamik plačil, da bodo lahko kreditojemalci zajeli sapo in jim bo ostalo nekaj likvidnostnih sredstev.

    Fotogalerija





     

    Arhivi