Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Ukrepi MDDSZ za ublažitev in zajezitev posledic pandemije

    Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo v okviru širšega Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) za državljane in gospodarstvo pripravili številne ukrepe, s katerimi bomo zajezili oziroma omilili posledice pandemije. Zajeti smo poskušali različne skupine prebivalstva, med njimi tudi starejše, velike družine, socialno ogrožene, prav tako tudi zaposlene, samozaposlene in študente. Ukrepi so bili v Državnem zboru Republike Slovenije že sprejeti, vendar še ne veljajo saj še nisi bili objavljeni v Uradnem listu.

    Država bo delavcem in delodajalcem priskočila na pomoč z nadomestili za čakanja na delo in z oprostitvijo plačila prispevkov za socialno varnost za delavce, ki so napoteni na začasno čakanje na delo ali zaradi višje sile ne morejo opravljati dela. 

    328.780 upokojencev z nizkimi pokojninami bo prejelo enkratni solidarnostni dodatek, ki bo izplačan v treh različnih višinah (300, 230 in 130 evrov) v odvisnosti od višine pokojnine. Podaljšujemo rok za vlaganje vlog za priznanje pravic po Zakonu o starševskem varstvu in družinskih prejemkih in za uveljavljanje pravic iz javni sredstev. Veljavnost vseh pravic iz javnih sredstev (denarna socialna pomoč, varstveni dodatek, otroški dodatek in druge, ki iztečejo 31. marca ali kasneje) se mesečno podaljšuje za en mesec. Dodatek za veliko družno bo višji.  

    Ključni ukrepi 

    Celotno besedilo sprejetega zakona


    Vir >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi