Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRSZ: Od 15. aprila pozivi za dopolnitev vloge za povračilo nadomestila plače iz poslovnih razlogov

    Rok za dopolnitev je 8 dni. Nanaša se na vloge, ki ste jih oddali po Zakonu o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP) v vmesnem času, pred uveljavitvijo Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP).

     

    Omenjeni novi zakon (ZIUZEOP), ki je začel veljati 11. 4. 2020, prinaša nekoliko drugačne pogoje za uveljavljanje nadomestila plače za začasno čakanje na delo (poslovni razlogi). To pomeni, da bomo upoštevali že prejete vloge po starejšem zakonu (ZIUPPP), vendar jih je treba dopolniti v skladu z novimi zakonskimi določili.

     

    Po 29. členu novega zakona (ZIUZEOP) je vsaka od prejetih vlog nepopolna, prav zato vas pozivamo k njeni dopolnitvi. Poziv vam bomo poslali na vaš elektronski naslov, ki ste ga navedli v oddani vlogi. 

     

    Prosimo vas, da naš poziv pozorno preberete in sledite navodilom za dopolnitev vloge, ki jo boste lahko opravili na našem portalu za delodajalce.

     

    Dopolnitev vloge, za katero boste imeli čas 8 dni od prejema poziva, bo vključevala:


    1. potrditev nove izjave, ki je v skladu z določili novega zakona,
    2. posredovanje kopij odredb o čakanju na delo, ki so bile vročene zaposlenim pri delodajalcu vlagatelju (izključno v obliki pdf),
    3. ureditev seznama zaposlenih na začasnem čakanju na delo.

    Vir >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi