Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Objavljen Pregled javnofinančnih gibanj za prvo trimesečje letošnjega leta

    Direktorat za proračun, Ministrstvo za finance, Služba za fiskalno in ekonomsko politiko

    Objavljamo nov Pregled javnofinančnih gibanj s podatki za prvo letošnje trimesečje. Prihodki državnega proračuna so znašali nekaj manj kot 2,39 milijarde evrov in so bili od primerljivega lanskega obdobja višji za dobrih 23 milijonov evrov. Odhodki državnega proračuna so v tem obdobju znašali približno 2,69 milijarde evrov, kar je za nekaj manj kot 128 milijonov evrov več kot v primerljivem obdobju lani. Državni proračun je v prvih treh mesecih izkazal primanjkljaj v višini slabih 306 milijonov evrov. V enakem obdobju lani je primanjkljaj znašal slabih 202 milijona evrov.

    V Pregledu javnofinančnih gibanj vsak mesec objavljamo podrobne podatke o realizaciji državnega proračuna na mesečni ravni, od začetka letošnjega leta pa lahko podatke o državnem proračunu spremljate tudi na spletni strani proracun.gov.si, kjer je objavljen interaktivni grafični prikaz ključnih podatkov državnega proračuna, ki se vsakodnevno osvežuje. 

    Poleg podatkov o državnem proračunu so v Pregledu javnofinančnih gibanj objavljeni tudi podatki o mesečni realizaciji ostalih blagajn javnega financiranja: Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in proračunov občin. 

    Konsolidirana bilanca javnega financiranja, ki jo sestavljajo vse štiri javne blagajne, je v prvih treh mesecih letošnjega leta zabeležila 4,64 milijarde evrov prihodkov in 5,02 milijarde evrov odhodkov.


    Pregled javnofinančnih gibanj in podrobnejša realizacija državnega proračuna

    Vir >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi