Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Objavljen Pregled javnofinančnih gibanj za prve štiri mesece letošnjega leta

    Ministrstvo za finance je objavilo nov Pregled javnofinančnih gibanj s podatki za prve štiri mesece letošnjega leta. Prihodki državnega proračuna so znašali približno 3,03 milijarde evrov in so bili od primerljivega lanskega obdobja nižji za 9,7 %. Odhodki državnega proračuna so v tem obdobju znašali približno 3,73 milijarde evrov, kar je 10,9 % več kot v primerljivem obdobju lani. Državni proračun je v prvi tretjini leta tako izkazal primanjkljaj v višini 699,3 milijona evrov.

    V Pregledu javnofinančnih gibanj vsak mesec objavljajo podrobne podatke o realizaciji državnega proračuna na mesečni ravni, od začetka letošnjega leta pa lahko podatke o državnem proračunu spremljate tudi na spletni strani proracun.gov.si, kjer je objavljen interaktivni grafični prikaz ključnih podatkov državnega proračuna, ki se vsakodnevno osvežuje. 

    Poleg podatkov o državnem proračunu so v Pregledu javnofinančnih gibanj objavljeni tudi podatki o mesečni realizaciji ostalih blagajn javnega financiranja: Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in proračunov občin. 

    Konsolidirana bilanca javnega financiranja, ki jo sestavljajo vse štiri javne blagajne, je v prvih štirih mesecih zabeležila približno 5,96 milijarde evrov prihodkov in 6,76 milijarde evrov odhodkov.

    Pregled javnofinančnih gibanj in podrobnejša realizacija državnega proračuna

     

    Vir >>

     

     


     

     


    Fotogalerija





     

    Arhivi