Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Posnetek webinarja GZS: #PKP3 – najpogostejša vprašanja in odgovori

    Odgovori Pravne službe GZS na izbrana vprašanja

    V Uradnem listu RS je bil 29. maja 2020 objavljen Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE), ki med drugim vsebuje tudi:

    • ukrep delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa in
    • ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo, ki ga bo mogoče koristi še v mesecu juniju 2020.

    Vabimo vas, k ogledu posnetka webinarja, na katerem so svetovalke Pravne službe GZS in Infopike nagovorile ključne teme ter odgovorile na najpogostejša vprašanja. Ali je kakšna razlika med ukrepom povračila nadomestila delavcem na začasnem čakanju na delo po #PKP2 (ZIUZEOP) in #PKP3 (ZIUOOPE)? Katere pogoje mora izpolnjevati delodajalec, da je upravičen do delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? Kakšne so možnosti glede razporejanja delovnega časa v okviru ukrepa delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? Kako naredimo obračun plače za delavca, ki ima skrajšan polni delovni čas? Kolikšno bo povračilo nadomestila plače za delavce na začasnem čakanju na delo? Kakšen je postopek ter roki za uveljavljanje subvencije oz. povračil iz naslova obeh ukrepov?

     

    Sodelovale so:
    Metka Penko Natlačen, namestnica direktorja Pravne službe GZS
    Urška Sojč, samostojna svetovalka v Pravni službi GZS
    Cvetka Furlan, samostojna svetovalka v Pravni službi GZS
    Petra Strnad, svetovalka Infopike GZS

    Pripete datoteke:
    PKP 3.pptx

    Fotogalerija





     

    Arhivi