Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Primeri dobre prakse v zaščiti pred novim koronavirusom

    Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa je pripravil kratke video predstavitve primerov dobre prakse na področju varovanja zdravja zaposlenih pred Covid-19. Pri pridobivanju primerov dobre prakse  je pomagala Gospodarska zbornica Slovenije.

    Pred širjenjem novega koronavirusa se lahko zaščitimo z nekaj preprostimi ukrepi, med katere sodijo skrb za higieno rok in prostorov, vzdrževanje ustrezne razdalje (najmanj 1,5 metra) in nošenje zaščitne maske. Po prvem valu širjenja okužbe smo ob sproščanju omejitev te ukrepe nekoliko opustili, a jih je pametno ponovno obuditi, saj je virus še vedno med nami.

    Tveganje za okužbo je večje tam, kjer se srečuje večje število ljudi in je ukrepe tudi teže vzdrževati. To še posebej velja za delovno okolje, kjer je treba splošna priporočila ustrezno prilagoditi organizaciji dela in delovnim procesom ter spodbujati zaposlene, da se ukrepov dosledno držijo. Poiskali in posneli smo primere dobre prakse na področju varovanja zdravja zaposlenih pred Covid-19, ki jih predstavljamo v kratkih filmih:

    Predstavljene preventivne ukrepe je Inštitut posnel v naslednjih organizacijah: Aero print Ljubljana, BSH Hišni aparati, Hotel Slon Ljubljana, Maremico, Nepremičnine Plus, Plastika Skaza, Proteus TV, Radio Sora, Steklarna Hrastnik, Translat in Zdravstveni dom Ljubljana. 

     

    Vir >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi