Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Ministrstvo, GZS in OZS podjetja pozivajo k ukrepom za preprečevanje širjenja okužb

    Ljubljana, 21. septembra (STA) - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) so na podjetja danes naslovili skupni poziv k izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Kot so poudarili, je pomembno, da gospodarstvo kljub vsem izzivom ostane v pogonu.

    Ko je spomladi prvič izbruhnil novi koronavirus, je Slovenija obstala. Delovanje mnogih družbenih sistemov in procesov so pristojni močno omejili ali jih začasno preselili v virtualno okolje, da bi se izognili scenarijem, ki so jih doživljale številne države, so zapisali v pozivu.

    "Gospodarstvo pa je delovalo naprej. V slovenskih podjetjih in organizacijah ste se odzvali hitro in ob upoštevanju novih higienskih pravil sprejeli protokole, ki so postali merilo odgovornega ravnanja. Dejstvo, da se v pomladnih mesecih znotraj podjetij ni pojavilo niti eno samo žarišče okužb, je dokaz, da je delovne procese mogoče organizirati tudi v najzahtevnejših razmerah," so poudarili.

    Razmere pa se ponovno zaostrujejo in zadnje dni tako z zaskrbljenostjo spremljajo naraščajočo statistiko okužb, so navedli. "Vitalnost našega gospodarstva je v teh okoliščinah še posebej odvisna od zdravja zaposlenih v njem," so poudarili.

    Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, GZS in OZS zato celoten gospodarski sektor pozivajo k natančnemu in doslednemu izvajanju vseh zdravstvenih in higienskih protokolov ter priporočil, preprečevanju morebitnih okužb in varovanju zaposlenih.

    Direktorje pozivajo, naj ravnajo odgovorno in ustrezno poskrbijo za varnost in zdravje svojih delavcev na vseh področjih - od delovnih površin in skupnih prostorov do sanitarij. Zaposleni pa naj v največji meri poskrbijo za svojo varnost in zdravje ter dosledno upoštevajo vsa navodila.

    "Pomembno je storiti vse, da kljub izzivom, ki jih pred nas postavlja epidemija koronavirusa, naše gospodarstvo ohranimo v pogonu," so dodali.

    Vir: STA

    Fotogalerija





     

    Arhivi