Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad: Odprte so prijave na jesenski cikel brezplačnih delavnic ZAVZETI ASI

    Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad izvaja projekt Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile ASI (2017–2022). Ta je namenjen ozaveščanju delodajalcev, delavcev in splošne javnosti o demografskih izzivih in potrebnih prilagoditvah nanje ter odpravi negativnih stereotipov o starejših zaposlenih. Z aktivnostmi projekta se tudi krepi kompetence starejših zaposlenih in se jih motivira za podaljševanje delovne aktivnosti, delodajalcem pa se zagotavlja podporo za učinkovito upravljanje s starajočo se delovno silo.

    V okviru projekta sklad izvaja tudi
    brezplačne strokovne delavnice Zavzeti ASI za podjetja, namenjene usposabljanju za upravljanje starejših zaposlenih. Populacijski kazalniki namreč predvidevajo še nadaljnje staranje prebivalstva ter nižanje rodnosti. Na trgu dela se to odraža v pomanjkanju primernega kadra in vse višji povprečni starosti zaposlenih. A ravno starejši zaposleni so del rešitve. Ti imajo izkušnje in znanja, ki se jih ne da naučiti ali nadomestiti, so usposobljeni in imajo široko mrežo poznanstev. S tega vidika so starejši zaposleni ključni kader, zato je smiselno nuditi ustrezne pogoje in uvajati ukrepe z namenom podaljšanja njihove delovne aktivnosti.

    Jesenski
    cikel delavnic, ki bo potekal od 15. 9. do 21. 10. na dvorcu Rakičan v Murski Soboti (v primeru poslabšanja epidemiološke slike pa prek spleta), prinaša raznolike vsebine in je praktično naravnan. Delavnice so namenjene so vsem, ki želijo uvesti ali nadgraditi strategijo upravljanja starejših zaposlenih v svoji organizaciji ter tistim, ki se v svojih organizacijah ukvarjajo z razvojem zaposlenih (direktorji, vodje kadrovskih služb in HR managerji, kadrovniki in kadrovski specialisti …).


    Več v pripetem dokumentu >>

    Vir: Javni štipendijski, razvojni invalidski in preživninski sklad

    Fotogalerija





     

    Arhivi