Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Članek ZRS: Izobraževanje Certificiran strokovnjak za obračun plač

    Računovodski servisi, ki za svoje naročnike opravljajo obračune plač, v svoji ekipi potrebujejo zaposlene s poglobljenim znanjem in veščinami; ne le z računovodskega, temveč tudi s pravnega in davčnega področja. Področje obračunavanja plač je zelo zahtevno, saj se zakonodaja neprestano spreminja, še bolj pa se je to pokazalo v času pandemije, ko so se zaradi spreminjajočih se pogojev dela in novih oblik odsotnosti računovodje znašli pod še dodatno obremenitvijo.

    V Zbornici računovodskih servisov smo med našimi člani prepoznali potrebo po strokovnjakih, posebej izobraženih za obračunavanje plač in drugih osebnih prejemkov. Takšnih strokovnjakov na trgu primanjkuje, zaznali pa smo tudi vrzel v ponudbi tovrstnih izobraževanj. Zato smo stopili v stik z Visoko šolo za računovodstvo in finance, ki je na našo pobudo pripravila izobraževalni program
    Certificiran strokovnjak za obračun plač.

    Opis programa Certificirani strokovnjak za obračun plač

    Udeleženci bodo pridobili znanja na področju:

    • najpomembnejših internih aktov, ki so vezani na zaposlene;
    • obračuna plač in drugih dohodkov zaposlenih in drugih prejemkov fizičnih oseb, z vsemi posebnostmi, ki se pri tem lahko pojavljajo;
    • oddaje obrazcev na ustrezne portale evidentiranja stroškov dela v poslovne knjige.

    Po uspešno opravljenem programu bodo udeleženci sposobni samostojnega opravljanja del, ki so povezana z obračunavanjem stroškov dela redno zaposlenih in pogodbenih sodelavcev, ne glede na njihov status.

    Izobraževanje, ki se v celoti izvaja prek spleta, velik poudarek namenja praktičnemu znanju. Udeleženci se bodo naučili poiskati, brati in interpretirati ustrezno zakonodajo in predpise. Razumeli bodo strukturo in tehniko obračuna plač in drugih prejemkov in znali sami, v katerem koli informacijskem programu, nastaviti ustrezne parametre za pravilen izračun stroškov dela in honorarjev. Pripravljeni bodo na različne scenarije in izzive ter oboroženi z znanjem, ki bo odlična podlaga tudi za prihodnje spremembe. Ob tem bodo pridobili tudi na samozavesti pri komuniciranju s strankami in reševanju njihovih zahtev ter problemov, računovodski servis pa bo z njihovim dodatnim znanjem dobil večjo kredibilnost.

    Po uspešno opravljenem preizkusu znanja udeleženci pridobijo naziv Certificiran strokovnjak za obračun plač, za katerega prejmejo certifikat Visoke šole za računovodstvo in finance.

    Na izobraževanje se lahko prijavijo vsi, ki imajo najmanj srednješolsko izobrazbo. Izkušnje s področja obračuna plač in drugih oblik dela niso potrebne, razen za kandidate s srednješolsko izobrazbo, za katere se zahteva 5 let let delovnih izkušenj na tem področju.

    Program, ki ga je letošnje leto že uspešno zaključilo 11 udeležencev, se bo znova začel izvajati
    15. septembra 2021. Člani Zbornice računovodskih servisov imajo 10 % popust na kotizacijo.

    Vabimo vas k udeležbi!

    Več o programu in načinu prijave si lahko preberete na
    naši spletni strani.

    Spodaj prilagamo še video izjave predavateljev, udeležencev in izvajalcev programa.



    Neven Škrokov, Be.ef.es. d.o.o., direktor
     
    mag. Darinka Kamenšek, Visoka šola za računovodstvo, direktorica
         
         
    Ksenija Prosen, predavateljica   Zaposlene v podjetju SOVA d.o.o.

     


    Fotogalerija





     

    Arhivi