Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Minister Počivalšek poziva gospodarstvo k opravljanju dela od doma

    Ljubljana, 30. novembra (STA) - Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je zaradi zaostrene epidemiološke slike gospodarstvo pozval k opravljanju dela od doma v čim večji meri in povsod, kjer je mogoče tako organizirati delovne procese. S tem ter ob doslednem upoštevanju pogoja PCT in drugih samozaščitnih ravnanj se bo mogoče izogniti novemu omejevanju dejavnosti, je prepričan.

    Kot je v pozivu celotnemu slovenskemu gospodarstvu zapisal Počivalšek, si slovenska družba ne more privoščiti vnovičnega strogega omejevanja ali zaustavljanja gospodarskih dejavnosti. "Storiti moramo vse, kar je v naši moči, da se v prihodnjih tednih izognemo novemu omejevanju dejavnosti in zapiranju družbe," je poudaril.

    V preteklosti se je po njegovih besedah izkazalo, da k temu v veliki meri pripomore opravljanje dela od doma, dosledno upoštevanje pogoja PCT in drugih samozaščitnih ravnanj. "Prepričani smo, da skupaj zmoremo premagati trenutno zdravstveno krizo ter v čim večji meri zagotoviti normalno delo in življenje v državi," je še izpostavil Počivalšek.

    Slovenija se trenutno sooča z zelo zaostrenimi epidemiološkimi razmerami. Število novih okužb sicer v zadnjih dneh upada, so pa razmere še vedno precej kritične v bolnišnicah.

    V ponedeljek so pri nas ob 6287 PCR-testih potrdili 2482 okužb z novim koronavirusom, po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Sloveniji trenutno 37.095 aktivnih okužb, sedemdnevno povprečje okužb znaša 2189, 14-dnevno na 100.000 prebivalcev pa 1760. V bolnišnicah po podatkih vlade zdravijo 1128 covidnih bolnikov, 280 jih potrebuje intenzivno nego.

    Vir: Tax-Fin-Lex >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi