Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Finančno ministrstvo še preučuje možnosti glede podaljšanja roka za oddajo letnih poročil

    Ljubljana, 25. januarja (STA) - Ministrstvo za finance še preučuje možnosti glede podaljšanja roka za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil za leto 2021, so pojasnili za STA. Prošnjo za podaljšanje rokov so na ministrstvi za finance in gospodarski razvoj naslovili v zbornici računovodskih servisov. Na gospodarskem ministrstvu zadržkov do podaljšanja nimajo.

    Zbornica računovodskih servisov pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je ministrstvi k podaljšanju rokov pozvala večkrat, nazadnje prejšnji teden. Zaprosili so, da se rok za oddajo poročil podaljša do konca maja.


    "Koronavirusna različica omikron neusmiljeno povečuje število okuženih in tistih, ki so z okuženimi imeli tesne stike, kar vsak dan povzroča večje število odrejenih izolacij in karanten, s tem pa vedno večje število zaposlenih, ki zaradi bolezni, izolacije ali karantene ne morejo opravljati svojega dela," so izpostavili v zbornici.

    Kot so za STA pojasnili na finančnem ministrstvu, so v preteklem tednu prejeli več prošenj za podaljšanje rokov za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil za leto 2021, možnosti glede te problematike pa še preučujejo.

    Da zadržkov do podaljšanja nimajo, so že prejšnji teden odgovorili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

    Rok za predložitev letnih poročil in davčnih obračunov so sicer podaljšali že pretekli dve leti, leta 2020 so ga zaradi epidemije covida-19 podaljšali do konca maja, lani pa do konca aprila.

     

    Vir: Tax-Fin-Lex >>


    Fotogalerija





     

    Arhivi