Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Poslovanje slovenske Sberbank začasno omejeno

    Zaradi sankcij, ki jih je EU uvedla proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino, je Banka Slovenije danes, 28. februarja, začasno izključila iz plačilnih sistemov banko z ruskim lastništvom Sberbank d.d. Njene poslovalnice so zaprte, omogočeno je le še kartično poslovanje, ostale storitve začasno niso na voljo. Podrobnejša pojasnila bodo na voljo jutri.

    Sberbank na svoji spletni strani pojasnjuje, da so dvigi in plačila s plačilnimi karticami strank omejeni na 400 EUR dnevnih dvigov oziroma plačil. »Omejili bomo tudi izvajanje vseh oblik plačilnega prometa. To pomeni, da se vnešeni plačilni nalogi naslednja dva dneva ne bodo izvrševali,« so še zapisali. Nadaljnje informacije bodo na voljo na spletni strani in na brezplačni telefonski številki 080 22 65.

    Banka Slovenije pa je v sporočilu za javnost pojasnila, da je bilo »sprejeto tudi prehodno obdobje oziroma kratkotrajni moratorij, v katerem bomo za slovensko hčerinsko banko poiskali hitro in konstruktivno rešitev in na ta način zagotovili nemoteno poslovanje vsem njenim komitentom.« 

    Sicer pa varnost prihrankov jamčita sklad za jamstvo vlog, v katerega banke vplačujejo redne letne prispevke, in državni proračun. Poleg tega so prihranki do sto tisoč evrov zavarovani z jamstvom države, tudi v primeru Sberbank.

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi