Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Možnost testiranja več vrst dohodkov REK-O obrazca, samoprijave in popravkov REK-O obrazca

  V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov smo na testnem portalu eDavki objavili REK-O obrazec, dopolnjen na podlagi novele Zakona o dohodnini (ZDoh-2Z) in REK-O za izplačila vrst dohodkov: 1001, 1003, 1090, 1107, 1110, 1144 in 1150, z vgrajenimi predvidenimi kontrolami in s tem omogočili testiranje teh vrst dohodkov. Hkrati je omogočeno testiranje oddaje REK obrazca na podlagi samoprijave in tudi predlaganje popravkov REK obrazcev.

  V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov smo na testnem portalu eDavki dne 4. 2. 2022 objavili REK-O obrazec za izplačilo plače (vrsta dohodka 1001), o čemer smo vas že seznanili v novici 
  Možnost testiranja REK-O obrazca. Na podlagi testiranj smo ugotovili posamezne napake v kontrolah pri plači, kar smo ustrezno popravili. Popis kontrol (tudi za ostale vrste dohodkov) je objavljen v datoteki "REK-O kontrole", pri čemer opozarjamo, da je navedeni dokument delovni osnutek in da so kontrole, ki so zapisane z rdečo, še v razvoju, bodo pa implementirane in naj jih razvijalci programske opreme ustrezno upoštevajo. 

  Več informacij je objavljenih na storitveni spletni strani Finančne uprave.


  Fotogalerija

   

  Arhivi