Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: SPS: Slovenski podjetniški sklad razpisuje nove krizno likvidnostne kredite

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ( v nadaljevanju MGRT)pripravil nov paket neposrednih krizno likvidnostnih kreditov v skupni višini 32 mio EUR, kjer bodo mikro, mala in srednje velika podjetja lahko pridobila hitro in ugodno financiranje v višini do 100.000 EUR/podjetje.

    Krediti so namenjeni podjetjem, ki so utrpela gospodarsko škodo zaradi COVID 19 in za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo zaradi energetske krize.

    Mikro, malim in srednje velikim podjetjem v kohezijski regiji Vzhodne ali Zahodne Slovenije bo na ta način omogočen enostaven in hiter dostop do likvidnostnega financiranja pod ugodnimi pogoji.

    Koristila ga bodo lahko podjetja z registrirano glavno dejavnostjo proizvodnje oz. predelave oz. podjetja z registrirano glavno dejavnostjo gostinstva, kulture in cestnega prometa.

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je danes v Uradnem listu RS št. 128/2022 objavil javni razpis P7CE 2022 – Krizno likvidnostni kredit v višini od 20.000 EUR do 100.000 EUR, ki poleg enostavnejših in hitrejših postopkov pridobitve kredita omogoča podjetjem dostop do financiranja pod naslednjimi ugodnimi pogoji:

    • nižje zahteve po zavarovanju
    • nižja obrestna mera (6-mesečni EURIBOR + 0,35 %)
    • ročnosti kredita do 60 mesecev
    • možnost koriščenja moratorija do 6 mesecev z možnostjo podaljšanja do največ 24 mesecev
    • kredit lahko krije do 100 % vrednosti upravičenih stroškov projekta
    • stroški odobritve in vodenja kredita se NE zaračunavajo

    V okviru upravičenih stroškov, ki bodo predmet financiranja je dovoljeno financirati naložbe v OBRATNA SREDSTVA, kamor sodijo: izdatki za nakup materiala in trgovskega blaga, izdatki za opravljene storitve, izdatki za plače, zaračunan pripadajoči DDV na preostale upravičene stroške.

    ODDAJA VLOG: 

    Rok za oddajo vloge: 15.11.2022 do 14.00 ure

    Na razpis se prijavite z izpolnitvijo spletnega obrazca »VLOGA ZA FINANCIRANJE P7CE 2022 – Krizno likvidnostni kredit na ePortalu SPS-a. Vlogo lahko pripravite samostojno in jo skupaj s prilogami oddate na ePortal SPS-a.

     

    Več: Slovenski podjetniški sklad >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi