Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Izredna novica - Poplave v Sloveniji

    Spoštovane članice, spoštovani člani,

    na GZS z zaskrbljenostjo spremljamo razmere na terenu in posledice katastrofalnih poplav, ki so prizadele tudi proizvodne in druge poslovne obrate, zato naše člane pozivamo, da sodelujejo z lokalnimi izpostavami republiškega Urada za zaščito in reševanje predvsem pri nudenju pomoči tistim podjetjem, ki so jim poplave povzročile škodo.

    GZS je preko ministrstva za gospodarstvo vključena v republiški krizni štab in bomo tudi po svoji moči zbirali informacije o razpoložljivih resursih, ki jih lahko podjetja ponudijo pri odpravljanju posledic poplav. Nekateri člani so se namreč že obrnili na nas in poročajo o ogromnih škodah na materialu in opremi. Nekateri še več tednov ne bodo mogli zagnati proizvodnje. V tem trenutku potrebujejo predvsem pomoč gradbenih strojev pri odstranjevanju posledic poplav, v nadaljevanju pa bodo potrebovala tudi pomoč pri popravilu elektro instalacij, strojev, sušenju skladišč, proizvodnih in pisarniških prostorov. V kolikor si preko regionalnih štabov civilne zaščite oziroma svojih kontaktov ne boste mogli zagotoviti tovrstne pomoči, lahko prošnjo pošljete tudi na naš naslov info@gzs.si (v zadevi napišete POPLAVE), in vas bomo poskušali povezati s podjetji, ki bi vam lahko pomagali oziroma bomo te informacije posredovali republiškemu kriznemu štabu.  

    Hvaležni vam bomo tudi, če nam boste poslali splošne informacije o škodi, ki ste jo utrpeli in o času, ki bo potreben za ponovni zagon dejavnosti, da bomo lahko v kontaktu s predstavniki vlade zagovarjali  potrebo po izrednih ukrepih, na primer subvencijo pri čakanju na delu za podjetja, ki bodo za dlje časa prisiljena zapreti proizvodnjo.

    Ker so vremenske napovedi še vedno zaskrbljujoče, poskrbite najprej za svojo varnost in spremljajte navodila odgovornih služb. V kolikor bomo prejeli dodatne informacije ali navodila, vas bomo o tem nemudoma seznanili.

    Vodstvo GZS

    Fotogalerija





     

    Arhivi