Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: GZS: Vlado pozivamo, naj ne podpre neusklajenih sprememb ZDR

    Delodajalske organizacije opozarjamo, da v kolikor bi vlada danes sprejela spremembe ZDR, ki niso usklajene z obema socialnima partnerjema, bi s tem dokončno pokopala socialni dialog. Ne gre za vprašanje sindikalnega zaupnika, kar želijo sindikati v javnosti predstaviti kot kamen spotike. Ampak gre za temeljno in načelno vprašanje, ali smo vsi socialni partnerji enakovredni oz. ali imamo delodajalske organizacije v socialnem dialogu enakovreden položaj.

    Dejstvo je, da delodajalci do zdaj sploh nismo imeli priložnosti, da bi v pogajanjih za ZDR predstavili in izpogajali svoje predloge. O teh naših odprtih vprašanjih se sploh nismo usklajevali, ker je predlog novele zakona šel v javno obravnavo in medresorsko usklajevanje, preden smo pogajanja sploh zaključili. Zato se utemeljeno sprašujemo, zakaj bi vlada in sindikati sploh imeli interes po nadaljnjih pogovorih, v kolikor bi vlada danes potrdila vse njihove predloge.

    Delodajalci smo pokazali dovolj posluha in odgovornosti. Zato ni korektno, da se nas vseskozi neosnovano obtožuje, da blokiramo pogajanja. Razumemo, da so določeni predlogi zapisani v koalicijski pogodbi, kar pa ne pomeni, da morajo le-ti biti sprejeti sedaj in za vsako ceno. Predvsem pa ne za ceno socialnega dialoga.

    Zato apeliramo na vlado in posamezne koalicijske stranke, da zmorejo toliko razuma in ne zaprejo socialnega dialoga, ker bodo za to morali prevzeti tudi svoj del odgovornosti.

    Gospodarska zbornica Slovenije
    Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
    Trgovinska zbornica Slovenije
    Združenje delodajalcev Slovenije
    Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije

    Vir:  GZS >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi