Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    MF: Z delom začel tudi strateški svet za davke

    Po srečanju delovne skupine za davke se je na Ministrstvu za finance 14. 2. 2024 prvič sestal tudi strateški svet za davke. Njegov namen je izmenjava mnenj, usmeritev in priporočil za oblikovanje predlogov ukrepov na davčnem področju, ki so v pristojnosti Ministrstva za finance.

    Medtem ko je oblikovanje delovne skupine za davke sledilo dogovoru med predstavniki vlade in gospodarskimi združenji o sodelovanju gospodarstva v delovnih skupinah o pripravi davčne reforme in odpravljanju administrativnih ovir v gospodarstvu, bo strateški svet za davke deloval kot strokovno posvetovalno telo ministra za finance Klemna Boštjančiča. Delo sveta bo temeljilo tudi na rezultatih razprav v delovni skupini za davke, hkrati pa ne bo nadomestilo nadaljnjega usklajevanja rešitev v okviru socialnega dialoga.

    Tako kot člane delovne skupine je tudi člane strateškega sveta uvodoma nagovoril minister Boštjančič. Spomnil je, da želimo na ministrstvu pripraviti učinkovite celovite rešitve, ki bodo davčni sistem naredile pregleden in enostaven. Pri tem stremimo k čim širšemu dialogu, zato se je minister članom sveta zahvalil za pripravljenost na sodelovanje in izrazil prepričanje, da bodo tudi razprave na svetu prispevale k uspešnemu delu ministrstva na področju oblikovanja davčne politike.


    Vir: Ministrstvo za finance >>

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi