Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Na voljo spodbuda P2 Slovenskega podjetniškega sklada za zagon mladih inovativnih podjetij

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je danes 1. 3. 2024 v Uradnem listu RS št. 17/2024 in na spletni strani SPS objavil javni razpis P2 2024 – Spodbude za zagon inovativnih podjetij. 

    Namen P2 2024 je podpreti razvoj inovativnih idej podjetnih posameznikov in skupin, ter jim pomagati na poti k tržnemu uspehu. Skupno razpisanih 2,16 mio EUR spodbud bo omogočilo zagon 30 tehnološko inovativnih podjetij s potencialom rasti, ki za širši trg razvijajo inovativne produkte, procese in storitve z visoko dodano vrednostjo.

    Zagonsko spodbudo P2 v višini do 72.000 EUR lahko v letošnjem letu koristijo mikro in mala podjetja, ki so se registrirala pri pristojnem organu oz. sodišču v obdobju od 1.1.2023 do vključno 15.03.2024, ter:

    • se prednostno osredotočajo na področja skladna z načeli podnebne nevtralnosti, krožnega gospodarstva in s Strategijo trajnostne pametne specializacije (S5)
    • razvijajo inovativne (nove) proizvode, procese ali storitve ter se na inovativen način odzivajo na zahteve trga ter rešujejo problem kupcev
    • so ustanovljena v Republiki Sloveniji kot gospodarske družbe in imajo sedež podjetja na enem izmed programskih območij Vzhodne ali Zahodne kohezijske regije

    Mlado inovativno podjetje s potencialom rasti, ki bo izpolnjevalo pogoje razpisa, bo lahko prejelo največ do 72.000 EUR subvencije v obliki pavšalnega zneska in v treh tranšah (1. tranša 12.000 EUR, 2. tranša 21.000 EUR in 3. tranša 39.000 EUR) za dosežene minimalno zahtevane cilje vezane na posamezno razvojno fazo (realizirana zaposlitev, vključitev v program mentoriranja, začetek izvajanja razvojnih aktivnosti, priprava MVP in testiranja, zaključek razvoja, vstop na trg ter začetek komercializacije). Izplačila bodo izvedena na podlagi v celoti doseženih mejnikov razvojne faze operacije.

    Javni razpis P2 2024 - Spodbude za zagon inovativnih podjetij najdete tukaj›


    Vir: Slovenski podjetniški sklad >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi