Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Slovenski podjetniški sklad razpisuje 66 mio EUR garancij za zavarovanje bančnih kreditov

    Mikro, mala in srednje velika podjetja bodo lahko tudi letos s pomočjo garancij SPS-a lažje, hitreje in ceneje pridobila bančne kredite za izvedbo tehnološko zahtevnejših in/ali manj zahtevnejših projektov s poudarkom na podpori projektom na področju digitalizacije, zelenega in krožnega gospodarstva. Poleg 60 ali 80-odstotne garancije s strani SPS pa bodo podjetja tudi letos upravičena do znižane obrestne mere in ostalih ugodnih pogojev najema kredita pri poslovnih bankah, ki sodeluje s SPS-om.

    Garancije SPS za bančne kredite so letos namenjene predvsem krepitvi konkurenčnih sposobnosti podjetij (konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšan tržni položaj, širitev dejavnosti, izboljšanje financiranja obratnih sredstev,..), razvoju ali uporabi zelenih tehnologij in digitalnih rešitev, ki omogočajo zmanjšanje porabe energije in prispevajo k ciljem blaženja podnebnih sprememb, prehodu na krožno gospodarstvo (spodbujanje večje uporabe sekundarnih materialov) ter integraciji ali uporabi digitalnih tehnologij pri proizvodnih procesih.

    Garancije SPS v osnovi še vedno olajšajo financiranje podjetij ter tudi letos omogočajo podjetjem, da pridobijo ugodne pogoje financiranja pri bankah, saj banke dobijo zagotovilo za vračilo posojila s strani SPS-a.

    Podjetja bodo lahko zaprosila za garancije v višini 60 ali 80 odstotkov vrednosti kredita, za kredite v višini do 1.250.000 EUR, z ročnostjo do 10 let in koriščenje moratorija do dveh let, za kredite, ki jih bodo predhodno odobrile banke.

    Hkrati z zelo ugodnim zavarovanjem bančnega kredita v obliki garancije SPS-a, bodo podjetja deležna tudi znižane obrestne mere, ki znaša 6 mesečni EURIBOR + 0,35/0,60/0,85 %, odvisno od vrste garancije. 

    Razpis najdete tukaj >>

     

    Vir: Slovenski podjetniški sklad >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi