Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije možna tudi za september

    Od ponedeljka, 12. oktobra, lahko zahtevek za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas oddate tudi za september.

    Arhiv: Anketa za prenovo portala spot.gov.si

    Spoštovani podjetniki, podjetja, poslovni subjekti - uporabniki portala eVEM (SPOT)! Na Ministrstvu za javno upravo so pristopili k tehnološki in vsebinski prenovi portala SPOT (eVEM), ki je namenjen hitremu in enostavnemu poslovanju poslovnih subjektov z državo.

    Arhiv: Nakup elektronske izdaje Zbornika prispevkov 22. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

    Zbornica računovodskih servisov nudi možnost nakupa e-Zbornika 22. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev na 120 straneh.

    Arhiv: SPS razpisuje 56,6 mio eur mikrokreditov za omilitev posledic covid-19

    Mikro, mala in srednje velika podjetja bodo lahko mikrokredite do višine max. 25.000 EUR za omilitev posledic epidemije COVID-19 prejela HITRO, ENOSTAVNO, POD ZELO UGODNIMI POGOJI in BREZ STROŠKOV ODOBRITVE. Slovenski podjetniški sklad načrtuje, da bo s skupno kvoto razpisanih sredstev v letu 2020 in 2021 skupno podprl okoli 2.200 projektov, od tega do konca leta 2020 okoli 400 podjetij, ki so utrpela škodo zaradi vpliva izbruha COVID-19.

    Arhiv: FURS: Ukinitev oprostitve plačila DDV za pošiljke do vrednosti 22 EUR se prestavi na 1. 7. 2021

    Konec julija 2020 so bili kot odziv na pandemijo COVID-19 sprejeti akti, s katerimi se je odložil začetek uporabe novih pravil o DDV pri e-trgovanju s 1. 1. 2021 na 1. 7. 2021.

    Arhiv: Ustavno sodišče: Odločba Ustavnega sodišča št. U-I-113/17 z dne 30. 9. 2020

    Ustavno sodišče je navedeno določbo razveljavilo, kolikor v njej določena 70-odstotna davčna stopnja presega davčno stopnjo, ki jo je za obdavčitev nenapovedanih dohodkov določala prej veljavna ureditev, in kolikor omogoča obdavčitev nenapovedanih dohodkov, ki izvirajo iz obdobij pred 1. 1. 2009.

    Arhiv: FURS: Uporabniki davčnih blagajn, pozor! Preverite, če vam kmalu poteče 5-letno namensko digitalno potrdilo

    Uporabnikom davčnih blagajn se bo v novembru začela iztekati veljavnost namenskih digitalnih potrdil za davčno potrjevanje računov (veljavnost poteče po 5 letih).

    Arhiv: Finančna uprava na portalu eDavki menja strežniški certifikat

    Kaj to pomeni in kdo mora biti pozoren? Podjetja, ki se z eDavki povezujete preko lastnih aplikativnih rešitev, preverite in po potrebi zamenjajte korensko potrdilo.

    Arhiv: MF: Nova številka Pregleda javnofinančnih gibanj

    Ministrstvo za finance je objavilo nov Pregled javnofinančnih gibanj s podatki za prvih osem mesecev letošnjega leta. Prihodki državnega proračuna so v tem obdobju znašali 5,8 milijarde evrov, odhodki pa 8,1 milijarde evrov. Državni proračun je v prvih osmih mesecih tako izkazal primanjkljaj v višini skoraj 2,3 milijarde evrov.

    Arhiv: STA: Informacijski pooblaščenec: Vsesplošno merjenje temperature ni obvezno niti smiselno

    Pri informacijskem pooblaščencu v zadnjem času zaznavajo širjenje napačnih in zavajajočih informacij ter ponudb glede merjenja telesen temperature. Ob tem so opozorili, da ukrep merjenja temperature ni nujen in smiseln vedno ter povsod. Merjenje pa je mogoče izvesti brez trajne obdelave osebnih podatkov, so še zapisali v sporočilu za javnost.

    Arhivi