Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZZZS: Nov interventni zakon – Pravica do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni – postopek izvajanja

    Delavec je lahko odsoten z dela zaradi bolezni brez potrdila o upravičeni zadržanosti od dela, ki ga izda izbrani osebni zdravnik, torej brez predhodne ugotovitve razlogov za takšno odsotnost z dela s strani osebnega zdravnika zavarovanca, do tri zaporedne delovne dni, in sicer največ enkrat v posameznem koledarskem letu. Za čas te odsotnosti je delavec upravičen do nadomestila plače, ki ga izplača delodajalec, ki nato zahteva refundacijo od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). ZZZS delavcu refundira izplačano nadomestilo v breme proračuna.

    Arhiv: Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP)

    Dne 23. 10. 2020 je bil v Uradnem listu RS, št. 152/20 objavljen Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), ki je začel veljati dne 24. 10. 2020.

    Arhiv: Prestavitev rokov na področju množičnega vrednotenja nepremičnin na podlagi ZZUOOP

    Državni zbor je na seji 15. oktobra 2020 sprejel Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), s katerim se še enkrat prestavljajo roki na področju množičnega vrednotenja nepremičnin.

    Arhiv: MF: Slovenija podaljšala poroštveno shemo

    Slovenija je s ciljem zagotavljanja dodatne likvidnosti gospodarstvu podaljšala poroštveno shemo za posojila. Poroštvo države bo tako lahko veljalo za vse kreditne pogodbe, ki jih bodo kreditojemalci v skladu z Zakonom o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije COVID-19 (ZDLGPE) sklenili do 30. junija 2021.

    Arhiv: Rezultati Poklicnega barometra 2020

    Poklicni barometer je raziskava, ki napoveduje predvidena razmerja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela za naslednje leto. Vključuje ocene za 177 poklicev.

    Arhiv: Ministrstvo za zdravje: Novo glede ureditve karantene na domu

    Ministrstvo za zdravje je objavilo nov protokol glede ureditve karanten na domu.

    Arhiv: Potrdilo o obstoju okoliščin višje sile v Republiki Sloveniji

    za člane GZS

    Arhiv: Objavljamo mnenje MDDSZ glede obračuna prejemka zaposlenega z osnovno plačo, nižjo od minimalne

    MDDSZ je na vprašanje GZS oblikovalo mnenje.

    Arhiv: STA: Z novim protokolom izdajanja karantenskih odločb dorečen postopek pridobitve nadomestila plače

    Ljubljana, 23. oktobra (STA) - Vlada je pripravila nov protokol izdajanja karantenskih odločb osebam, ki so bile v tveganem stiku z okuženim z novim koronavirusom. V. d. generalne direktorice direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje Vesna Kerstin Petrič je danes zagotovila, da bodo ljudje lahko tudi za nazaj uredili in prejeli nadomestilo, če so ostali doma.

    Arhiv: STA: Od torka dalje gibanje omejeno na občine, vlada določila seznam izjem

    Ljubljana, 25. oktobra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji izdala odlok, s katerim zaradi preprečevanja širjenja epidemije novega koronavirusa od torka dalje začasno omejuje prehajanje med občinami, razen za trinajst izjem. Odlok še določa, da maske ob najmanj trimetrski razdalji niso potrebne na zelenih površinah in pri športno-rekreacijski dejavnosti.

    Arhivi