Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Vlada znova v začasno regulacijo cen pogonskih goriv (dopolnjeno)

    Ljubljana, 10. maja (STA) - Vlada se je odločila za vnovično začasno regulacijo cen pogonskih goriv. Najvišjo maloprodajno ceno 95-oktanskega bencina je določila pri 1,560 evra za liter, najvišjo veleprodajno ceno pa pri 1,540 evra. Za liter dizla je cena regulirana pri 1,668 evra v maloprodaji in pri 1,648 evra v veleprodaji. Omejitev bo veljala od srede do 10. avgusta.

    Arhiv: STA: Meja plačevanja pri brezstičnem poslovanju brez kode PIN kmalu 50 evrov

    Ljubljana, 09. maja (STA) - Z junijem se bo zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, za katerega ni potreben vnos številke PIN, dvignila s 25 evrov na 50 evrov. "Plačevanje z brezstičnimi karticami bo še hitrejše in enostavnejše," so prepričani v Združenju bank Slovenije.

    Arhiv: AJPES: Masovna javna objava letnih poročil bo 20. maja 2022

    Rezultati poslovanja gospodarskih družb in podjetnikov za leto 2021 bodo znani 20. maja 2022, ko bo AJPES javno objavil več kot 96 % predloženih letnih poročil. Letna poročila političnih strank pa so že na voljo.

    Arhiv: AJPES: Anketa o zadovoljstvu s storitvami AJPES

    AJPES tudi letos ugotavlja mnenje uporabnikov o svojem delu in zbira predloge za izboljšanje storitev. Vabljeni k izpolnitvi ankete, ki bo na portalu AJPES na voljo samo še nekaj dni.

    Arhiv: FURS: Olajšava za donacije – izplačila izvajalcem programa vrhunskega športa

    Pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, lahko uveljavljajo olajšavo za donacije tudi za znesek izplačil v denarju in v naravi izvajalcem programa vrhunskega športa za vlaganja v vrhunski šport, kot so opredeljeni z zakonom, ki ureja šport. Olajšava se lahko uveljavlja v višini 3,8 % obdavčenega prihodka davčnega obdobja zavezanca.

    Arhiv: EFRAG: Prvi osnutek Evropskih standardov o trajnostnem poročanju

    Evropska svetovalna skupina za računovodsko poročanje je objavila prvi osnutek Evropskih standardov o trajnostnem poročanju (European Sustainability Reporting Standards – ESRS) in pozvala k javni razpravi.

    Arhiv: FURS: Anketa o zadovoljstvu s storitvami Finančne uprave

    Finančna uprava v skladu s 16. členom Uredbe o upravnem poslovanju vsaki dve leti s pomočjo anketnega vprašalnika ugotavlja zadovoljstvo strank glede poslovanja.

    Arhiv: STA: Banka Slovenije v rahljanje nekaterih omejitev na področju kreditiranja prebivalstva (dopolnjeno)

    Ljubljana, 04. maja (STA) - Banka Slovenije bo zaradi naraščajočega tveganja za finančno stabilnost, ki izhajajo iz nepremičninskega trga, prilagodila makrobonitetno politiko. Bankam bo dala bolj proste roke pri presoji, komu bodo podelile kredit, bodo pa morale povečati kapitalski blažilnik.

    Arhiv: STA: Študentska in upokojenska bruto urna postavka izenačeni

    Ljubljana, 05. maja (STA) - Veljati je začela novela zakona o urejanju trga dela, ki izenačuje bruto urni postavki za delo upokojencev in študentov. Medtem ko urna postavka upokojencev za opravljeno uro začasnega ali občasnega dela od letošnjega 1. marca ni smela biti nižja od 5,77 evra, je po novem ta meja 6,17 evra. Obe urni postavki sta odvisni od višine minimalne plače.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Kongres davčnih svetovalcev Slovenije 2022

    Za člane ZRS nudi organizator ugodnejšo kotizacijo.

    Arhivi