Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRS: Zbiranje prijav študentov za prakso/delo v računovodskih servisih

    Pri Zbornici računovodskih servisov smo pričeli z zbiranjem prijav študentov za prakso/delo v računovodskih servisih.

    Arhiv: STA: Od srede dalje mladim na voljo digitalni boni

    Ljubljana, 11. junija (STA) - Od srede dalje bodo osnovnošolci zadnje triade, dijaki in študentje lahko koristili digitalne bone '22 za nakup računalniške opreme. Glede na veliko zanimanje na vladni službi za digitalno preobrazbo pričakujejo unovčenje velikega števila bonov. Ti bodo po opravljenem brezplačnem izobraževanju pozneje na voljo tudi starejšim od 55 let.

    Arhiv: ECB: Ključne obrestne mere ECB

    ECB namerava na julijski seji o denarni politiki ključne obrestne mere zvišati za 0,25 %.

    Arhiv: MF: Bonitetni agenciji S&P Global in DBRS Morningstar potrdili bonitetni oceni Slovenije

    Bonitetni agenciji S&P Global in DBRS Morningstar sta v petek, 10. junija 2022, Sloveniji potrdili bonitetni oceni AA- oziroma A (high) in stabilne obete.

    Arhiv: STA: Na čelu Fursa kot v. d. Peter Grum

    Ljubljana, 09. junija (STA) - Vlada je danes za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) imenovala Petra Gruma. Imenovan je do imenovanja generalnega direktorja po izvedenem razpisu, a največ za šest mesecev. Grum je na čelu Fursa nasledil Ivana Simiča, ki je v sredo po imenovanju nove vlade odstopil.

    Arhiv: ZRSZ: Javno povabilo Delovni preizkus podaljšano do konca julija 2023

    Z dnem 9. junija, ZRSZ objavlja spremembo javnega povabila Delovni preizkus. Po novem lahko delodajalci predložite ponudbo za delovni preizkus do porabe sredstev, najdlje do 31. julija 2023.

    Arhiv: Članek ZRS: Ste varni pred kibernetskimi vdori?

    Dobre plati informacijske tehnologije, ki se je v času pandemije koronavirusa izkazala za nepogrešljivo, žal spremljajo tudi številne nevarnosti. Z rastjo uporabe interneta in različnih digitalnih orodij so se povečale tudi možnosti za kibernetske napade, ki jih spletni goljufi s pridom izkoriščajo.

    Arhiv: SIR: Objavljen je prevod Mednarodnega standarda o upravljanju kakovosti 2 – Ocenjevanje kakovosti posla

    Objavljen je prevod Mednarodnega standarda o upravljanju kakovosti 2 – Ocenjevanje kakovosti posla. Standard prične veljati za obdobja, ki se začnejo 15. decembra 2022 ali kasneje.

    Arhiv: AJPES: Nove bonitetne ocene že na voljo

    Novi finančni podatki in bonitetne ocene na podlagi podatkov iz letnih poročil 2021 so vključeni v vse bonitetne storitve.

    Arhiv: Predsednik ZRS tretjič izvoljen za člana Upravnega odbora EFAA

    3. junija 2022 so potekale volitve v Upravni odbor EFAA. Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, je bil že tretjič izvoljen za člana Upravnega odbora EFAA z mandatom dveh let.

    Arhivi