Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Vlada je za generalnega direktorja Finančne uprave imenovala mag. Ivana Simiča

    Vlada je mag. Ivana Simiča imenovala za generalnega direktorja Finančne uprave, in sicer za dobo petih let, od 18. 11. 2021 do najdlje 17. 11. 2026, z možnostjo ponovnega imenovanja.

    Arhiv: Vabilo VŠR: Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

    V okviru letošnjega Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah se boste lahko pridružili enemu, dvema ali več dogodkom. Skupaj s partnerji in podporniki letos Visoka šola za računovodstvo organizira kar 18 dogodkov, med katerimi boste lahko izbirali.

    Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa, november 2021

    Priprave na izpit bodo potekale 12.-21. novembra 2021 in izpit "Strokovni vodja računovodskega servisa v ponedeljek, 22. novembra 2021.

    Arhiv: Informacijski pooblaščenec: Po odhodu zaposlenega njegov e-naslov ne sme ostati aktiven

    IP na podlagi večjega števila prejetih prijav ugotavlja, da številna podjetja in organizacije ne ravnajo ustrezno z naslovi e-pošte nekdanjih zaposlenih. Delodajalec mora ob prenehanju delovnega razmerja deaktivirati elektronski poštni predal bivšega delavca zaradi prenehanja pravne podlage za njegov obstoj.

    Arhiv: Informacijski pooblaščenec: Hramba dokazil v zvezi z izpolnjevanjem PCT pogoja

    IP je v mnenju poudaril, da delodajalec, ki je dolžan skladno z določbami odloka Vlade RS preverjati izpolnjevanje pogoja PCT svojih zaposlenih, opravi preverjanje ob upoštevanju načela najmanjšega obsega osebnih podatkov.

    Arhiv: STA: Samotestiranje za opravljanje dela po novem trikrat na teden

    Ljubljana, 01. novembra (STA) - Danes v veljavo stopi spremenjen odlok o načinu izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT). Ta med drugim uvaja redno presejalno testiranje na okužbo s koronavirusom v vseh bolnišnicah in socialnovarstvenih zavodih. Spreminja se tudi pogostost samotestiranja za opravljanje dela, po novem bodo testi veljali 48 ur.

    Arhivi